Sărăcia l-a împins la sinucidere

336

medicina-legalaGest extrem făcut ieri dimineaţă de un tânăr din satul Celei-Tismana, care a decis să îşi pună capăt zilelor, fără un motiv întemeiat. Rudele şi apropiaţii săi cred că sărăcia generată de lipsa unui loc de muncă l-ar fi adus pe acesta în situaţia de a-şi încheia socotelile cu viaţa mult prea devreme.

Un nepot al lui Vasilică Schinteie a sunat ieri la 112 pentru a cere ajutor la Ambulanţă, tânărul de 32 de ani fiind găsit atârnând în ştreang. Ţipătul mamei i-a alertat pe toţi localnicii, oamenii aflând repede că femeia îşi bocea deja fiul, deşi spre casa ei se îndrepta de urgenţă un echipaj medical de la Ambulanţă, resuscitarea fiind inutilă. „Muri Vasilică! Îl găsi tanti Leana mort. Se spânzură fără să le spună nimic. Cică se sculă, mâncă, dădu la vaci şi apoi îl găsi tanti Leana spânzurat” cam asta spunea ieri orice femeie întâlnită în cale pe uliţele satului. Vestea s-a dus repede, mai ales că tânărul sinucigaş ajuta pe oricine la muncă, el având nevoie de bani. „Era un băiat nemaipomenit. Ne ajuta pe toţi la muncă. Din ce ştiu eu, de dimineaţă se trezi, mâncă, se dusă până la wc şi apoi îl găsi mama lui. Biata femeie, că l-a crescut singură şi acum să-l vadă mort. El o ajuta pe ea la muncă, dar uite ce făcu. Nu avea motive”, crede Mariana Şarămăt. Vasilică Schinteie trecuse cu ceva vreme în urmă pe la spital, pe fondul unei depresii, dar părea că îşi rezolvase problemele, mai puţin pe cele de natură financiară. Gândul că are o vârstă şi nu îşi găseşte un loc de muncă stabil l-a măcinat până în ultima clipă a vieţii. „El era sănătos aşa, în general, că era bun de muncă, dar avusese o depresie, parcă aşa au zis doctorii. O făcuse de la bani că nu avea serviciu nici el, nici ailalţi din familie şi le era tot mai greu. Mama lor are o pensie mică, nu aveau cum să se descurce”, spune Elena Tăcutu, o vecină a tânărului. La casa acestuia au venit degrabă rudele aflate prin diferite sate ale Tismanei, nimănui nevenindu-i să creadă că Vasilică a făcut un astfel de gest. „Nu ştiu nimic, doar mă sună un nepot că să vin repede că este o problemă gravă. El avea probleme cu banii că cine nu are. Era secetă mare la el pentru că nu avea serviciu, mama lui era văduvă, cred că astea au fost condiţiile care l-au determinat să se omoare. Păcat de el”, a declarat şi Gheorghe Bordânc, unchiul tânărului.

Vasile Schinteie nu a lăsat în urma lui nici un bilet şi nici nu a spus cuiva ce are de gând să facă. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a încerca să afle ce s-a întâmplat, nimeni neputând să le spună vreun motiv exact pentru care tânărul să fi decis brusc să îşi pună capăt zilelor. Acesta nu era căsătorit, iar cele două surori ale sale şi fratele vor trebui să îl îngroape în condiţiile în care starea financiară este una precară. Vecinii din sat au promis şi ei sprijin, cu toţii regretând dispariţia băiatului.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here