S-a lansat proiectul interjudeţean „Tradiţional şi alternativ în învăţământul românesc”

349

Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din Târgu-Jiu a găzduit, ieri, lansarea proiectului interjudeţean „Tradiţional şi alternativ în învăţământul românesc”. Au participat la eveniment cadre didactice şi reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ partenere. Proiectul se va derula pe o perioadă de 11 luni, din aprilie 2013 până în martie 2014 şi este înscris în graficul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Lansarea proiectului interjudeţean „Tradiţional şi alternativ în învăţământul românesc” a avut loc ieri, la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din municipiul Târgu-Jiu. Parteneri în acest proiect sunt şi: Şcoala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” Timişoara şi Şcoala Gimnazială Nr. 13, structură a Liceului Tehnologic „Ferdinand I” Râmnicu Vâlcea. Alte instituţii implicate în proiect sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Casa Corpului Didactic Gorj.

Scopul şi obiectivele proiectului
Scopul proiectului este de a îmbunătăţi activitatea didactică prin preluarea unor aspecte din educaţiile alternative existente în România, pentru a forma elevii pentru viaţă, pentru a clădi OMUL. Obiectivele proiectului „Tradiţional şi alternativ în învăţământul românesc” sunt: cunoaşterea sistemului alternativ de învăţământ din România, dezvoltarea personală în domeniul educaţiilor alternative, studiul interdisciplinar al noţiunilor şi formarea competentelor, valorificarea la nivelul învăţământului tradiţional a unor aspecte specifice activităţii instructiv-educative preluate din învăţământul alternativ tocmai pentru a veni în sprijinul unei mai bune integrări a elevilor la nivel pedagogic, profesional şi social.
Beneficiari direcţi ai proiectului vor fi cei 200 de elevi din ciclul primar, 30 de cadre didactice implicate direct în desfăşurarea proiectului, din judeţele Gorj, Timiş şi Vâlcea, iar beneficiarii indirecţi cei 2000 de elevi din şcolile participante şi 200 de cadre didactice, 200 părinţi, 100 de reprezentanţi ai comunităţii, parteneri locali, colaboratori, care pot urmări rezultatele proiectului cu ajutorul ghidurilor, pliantelor, a materialelor informatice, vor valorifica aspecte specifice activităţii instructiv-educative preluate din învăţământul alternativ/tradiţional tocmai pentru a veni în sprijinul elevilor.
Proiectul se va derula pe o perioadă de 11 luni, din aprilie 2013 până în martie 2014 şi este înscris în graficul Ministerului Educaţiei Naţionale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here