Revine moda Retro

469
moda retroAflă că hainele în stilul purtat de mama sau bunica ta, lenjeria, cămăşile de noapte sunt iar…ultimele tendinţe. Hainele cu aspect de vechi, care par că au fost spălate foarte des, decolorate de trecerea timpului vor fi cele mai preţioase haine pentru un look precum cel al bunicii. Dacă mai sunt i brodate manual atunci veţi avea stilul perfect pentru toamnă-iarnă 2009-2010. Un accesoriu al acestei ţinute sunt batistuţele brodate manual care ne aduc aminte de amintiri pierdute care trezesc dorinţa de fi păstrate în suflet pentru totdeauna.

Culori şi ţesături
Cele mai folosite nuanţe sunt nonculorile, culorile iernii şi cele ale toamnei, îmbinate cu nuanţele verii care tocmai a trecut.
Dungile, curelele, dantela în diferite culori şi variaţii, îmbinate, în poziţii orizontale, verticale sunt elementele cu care sunt decorate hainele acestui sezon.
O altă „noutate” sunt curele tip chimir, late, de piele, uneori în culori contrastante cu restul ţinutei.
Volanele, scoase din tendinţe o perioadă destul de lungă revin în forţă şi permit celor cu solduri mai pline să le mascheze.
Mănuşile lungi, în contrast cu restul ţinutei sunt folosite pentru a adăuga un plus de eleganţă.
Lenjeria de corp care se purta în urmă cu foarte mulţi ani a revenit la modă.
Este considerată romantică, este confecţionată din jacard şi, pentru confecţionare, chiar dacă sunt folosite tehnici moderne cum ar fi tăieturile cu laser, se păstrează stilul vechi.
Motivele florale mici şi cele geometrice sunt cele care dau o notă de romantism lenjeriei de corp.
R.Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here