Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Salată din carne de vită cu ulei de dovleac!

1415

Lista de cumpărături pentru 2 persoane:
* 400 gr carne de vită;
* 4 boabe de piper;
* 4 boabe de ienupăr;
* 3 litri de apă;
* 3 foi de dafin;
* 3 morcovi;
* 2 morcovi galbeni;
* 2 oase;
* 1 păstârnac;
* 1/4 țelină;
* 1/4 praz ;
* Câteva fire de pătrunjel;
* 50 ml ulei de dovleac presat la rece;
* 2 cepe roșii;
*2 ardei, roșu, verde;
Dressing:
*5 linguri de oțet;
* 4 linguri de ulei;
* 1 linguriță muștar;
* 1 linguriță miere de albine;
* Sare;
* Piper.
Mod de preparare:
Spălam bine legumele sub jet de apă, lăsându-le coaja. Turnăm apă într-o oală, adăugând carnea (piept de vită), cu oase cu tot, lăsând-o apoi la fiert.
După un timp, se formează spuma pe care o adunăm cu o paletă. Apoi, adăugăm legumele, foile de dafin, piperul, boabele de ienupăr și fierbem până când carnea este bine făcută.
Aici, nu pot să zic timpul pentru că depinde de carne.
Vom scoate carnea bine fiartă și o vom pune pe o farfurie, la răcit.
Strecurăm supa care poate fi servită cu ce dorește fiecare.
Eu, de exemplu, o servesc cu legume și puțină fidea.
Scoatem carnea pe o farfurie, în caz că are grăsime o curățăm de grăsimi. De asemenea, eu recomand păstrarea cărnii la rece, peste noapte, iar a doua zi vom pregăti salata. Mai departe, pregătim dressingul, adăugând oțetul, uleiul, muștar, miere, sare, piper după gust și mixăm totul bine, într-un bol.
Ceapa, ardeiul vor fi tăiate fideluță.
Tăiem carnea în felii 0,3 cm, apoi în bucăți de 1 cm. O amestecăm bine cu legumele si dressingul. Apoi, adăugăm două porții în farfurii adânci și, deasupra, adăugăm ulei de dovleac presat la rece. Pentru decorare putem să folosim roșii cherry și fire de arbagic verde.
Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here