Realizarea machiajului într-un timp foarte scurt

351
machiajul rapidIată câteva sfaturi ale unei cosmeticiene de care e bine să ţi seama atunci când te trezeşti dimineaţa devreme, eşti obosită şi eşti grăbită, pentru că nu ai la dispoziţie decât câteva minute. Pentru machiajul în cinci, zece sau cincisprezece minute se foloseşte crema de faţă/de zi pentru o bază a machiajului.

Orice femeie care îşi aplică farduri zilnic trebuie să le aibă cât mai la îndemână şi să încerce ca trusa să conţină cât mai multe nuanţe. Dar nu uita cc atunci când îţi achiziţionezi fardurile să ţii cont de culoarea ochilor, tipul de ten sau nuanţa părului.

Machiajul în 5 minute
Pentru început aplică întâi crema de zi potrivită tenului tău. Foloseşte apoi un aticearcăn (mai deschis puţin decât fondul de ten), în jurul ochilor. Urmează fondul de ten, care se punctează pe toată faţa cu ajutorul unui burete şi se întinde, de preferat, cu buricele degetelor. Aplică fardul de obraz pe pomeţi, după care rimelul şi rujul.
Machiajul în 10 minute
După crema de zi şi anticearcăn, se aplică fondul de ten, într-o culoare apropiată de pielea ta. Trebuie ales în funcţie de tipul tenului. Pentru tenul uscat, trebuie un fond de ten hidratant, cu protecţie UV. Pentru tenul gras, este nevoie de un antishine, fără ulei. Se aplica pudra pulbere cu o pensulă mare, în sensul creşterii firelor de păr. Pe frunte de la stânga la dreapta, iar pe faţă de sus în jos. Pudra se aplică tamponând uşor faţa, nu frecând, după care se îndepărtează surplusul cu pensula. Dacă sunteţi gata cu baza machiajului, aplicaţi pe pomeţi fardul de obraz, apoi rujul şi rimelul.
Machiajul în 15 minute
După ce aţi aplicat cele două variante valabile pentru cele zece minute şi mai aveţi la dispoziţie încă cinci minute, insistaţi asupra buzelor. Folosiţi un creion de buze apropiat de culoarea rujului, apoi rujul si gloss-ul. Dacă aplicaţi gloss daţi cu creionul-contur pe toată suprafaţa buzei, pentru a mări rezistenţa rujului. Pentru a da senzaţia de buze pline, de mărire a volumului acestora folosiţi culori deschise şi sidefate ale rujului. În mijlocul buzelor se poate aplica şi un fard de pleoape deschis.
De asemenea, când timpul alocat machiajului este mai mare, trebuie aplicat şi fard de pleoape. Indicaţia ar fi că acesta să fie asortat, coloristic, cu ochii şi părul, nu cu îmbrăcămintea. Se poate aplica un creion de ochi, de jur împrejurul acestuia, pentru a sublinia linia ochiului. Varianta creionului ar fi tuşul. Fardurile de pleoape indicate pentru roşcate sunt cele aurii sau verzi, pentru blonde culorile pale, uşor sidefate, iar pentru brunete culorile reci, intense.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here