PRM-ul bate palma cu PD-L pentru Consiliul Judeţean Gorj – Fugaru a cerut aprobarea lui Vadim Tudor

444
ion fugaruPreşedintele filialei judeţene a Partidului România Mare a fost ieri la Bucureşti pentru a prezenta lui Vadim Tudor strategia sa de negociere cu celelalte organizaţii privind noua alianţă politică ce se va încheia în cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Fugaru s-a declarat mulţumit de felul în care au decurs discuţiile cu Tribunul, spunând că fusese avertizat de anumite intenţii pe care unii dintre colegii săi de partid ar urma să le facă, iar ca măsură de precauţie a preferat să fie el primul cel care stă de vorbă cu liderul naţional al PRM-ului.

Negocierile cu Partidul Democrat Liberal au fost singurele pe care Fugaru i le-a adus la cunoştinţă lui Vadim Tudor, deoarece „Pedeliştii au fost singurii care au venit cu o ofertă până acum. PSD-ul nu a dat niciun semn de viaţă” menţiona Ion Fugaru. Acesta a mai adăugat că „ Noi, PRM-ul nu suntem milogi. Ce? Să ne ducem noi la PSD sau la oricare alt partid politic să spunem că cerem noi ceva? Nu, să vină ei să ne facă o ofertă politică pentru că este interesul lor. Cei de la PDL au venit cu ofertă , PSD-ul nu a făcut nicio mişcare”.
Nu vor postul de vice al Consiliului Judeţean
Discuţiile ce ar fi avut loc, se pare, cu uşile închise în cadrul fiecărei organizaţii politice importante de la nivel local, ar fi avut drept scop cedarea către peremişti a postului de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Aceste lucruri le susţine tot Ion Fugaru, preşedintele organizaţiei judeţene a PRM Gorj, care afirmă că funcţia pe care o deţine în momentul de faţă PSD-ul , nu prezintă interes pentru PRM. Fugaru nu consideră ca fiind avantajos pentru organizaţia sa acceptarea vicepreşedinţiei CJG, arătându-se foarte interesat de oferte pentru funcţii de conducere din eşalonul doi-trei din cadrul anumitor deconcentrate. Fugaru trage mai degrabă să-şi pună oamenii pe posturi de execuţie bine plătite, decât să accepte o singură funcţie cu conotaţii politice mult mai mari, riscând astfel să piardă oameni din partid.
Este foarte probabil ca, la discuţiile dintre PRM şi PDL ce au avut loc înaintea deplasării de ieri la Bucureşti a lui Ion Fugaru, funcţia de vicepreşedinte al CJG să fi fost trecută ca punct forte chiar pe oferta PD-L-ului. Cert este că, şeful de la judeţ al peremiştilor a reuşit să-i congingă pe liderul de la Bucureşti de faptul că soluţiile sale politice sunt cele mai bune pentru organizaţi României Mari.” Domnul Vadim a fost de acord cu variantele mele, mai ales că nu m-am dus aşa, pur şi simplu… I-am prezentat şi strategia mea pentru următoarele alegeri , cu care a fost pe deplin de acord” mai declara mulţumit Ion Fugaru, imediat după întâlnirea pe care a avut-o ieri cu Vadim Tudor.
Majoritatea în CJG, la mâna lui Morega?
În acelaşi timp, peremiştii recunosc cu nu de ei depinde majoritatea în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, deşi spun că au un rol destul de important în tot acest amalgam politic. Ultima carte o va juca, cum era de aşteptat, Partidul Naţional Liberal care încă nu şi-a exprimat, cel puţin „la vedere” nicio opţiune. Iată cum vede Fugaru, într-un mod plastic importanţa fiecărui partid în parte în cadrul forului judeţean : „PSD-ul este tocul uşii, PDL cu PNL sunt uşa, iar PRM are balamalele. Acum să vedem cine unge balamalele, cu ce ulei vine dacă scârţâie uşa. Şi dacă PSD-ul cu PDL-ul nu s-au înţeles deloc între ei la guvernare, puţine şanse să se realizeze vreo înţelegere acum. Aşa că, totul depinde de PNL”, a mai declarat Fugaru. Cu alte cuvinte, toate cărţile ar veni la mâna liberalului Morega, cel puţin în viziunea peremistului Fugaru.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here