Primarul Dorin Filip petrece mult timp la patinoarul din oraş

456

doru filip la patinoarAproape în fiecare săptămână, pe primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, îl putem regăsi alături de copiii cărora le place patinajul. Patinoarul artificial este amplasat chiar în centrul oraşului şi are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

Copiii şi adolescenţii pot patina pe o suprafaţă sintetică, ale cărei costuri de întreţinere sunt mult mai scăzute faţă de patinoarele acoperite cu gheaţă.

De două ori pe săptămână, în zilele de marţi şi joi, pentru minorii cu vârste cuprinse între 7-10 ani se organizează fel şi fel de concursuri şi întreceri pe patinoar, constând în diverse probe de patinaj, la finalul cărora se acordă premii şi diplome câştigătorilor. În general toţi participanţii au fost premiaţi, iar ocupanţilor primelor trei locuri li se acordă câte o diplomă şi câte un abonament gratuit pentru a practica cât doresc ei sportul preferat. Astfel, pentru locul întâi se oferă un abonament valabil o lună de zile, locul al doilea primeşte un abonament pentru trei săptămâni, iar locul al treilea se oferă un abonament la patinoar pentru o perioadă de zece zile. De altfel, în funcţie de poziţionarea în clasament, copiii mai primesc şi câte o sumă modestă de bani, dar mulţumitoare pentru ei. Astfel, ocupantul locului I, primeşte 25 lei, 20 lei pentru locul al II-lea şi 15 lei pentru ocupantul poziţiei a III-a.
Aplaudaţi chiar de către primar
La câteva dintre competiţiile de până acum a fost prezent şi edilul oraşului, alături de viceprimarul Laurenţiu Chivu, dar şi de unii consilieri locali. „Aştept în perioada următoare cât mai mulţi copii însoţiţi de părinţi pentru a le îndeplini bucuria de a patina”, a declarat Dorin Filip. Acesta a asistat la evoluţia micuţilor şi i-a încurajat cu aplauze.
Totodată, autorităţile locale din Rovinari se gândesc la diferite proiecte pentru tineri, astfel că vara le oferă posibilitatea să meargă la ştrandul din oraş şi iarna la patinoar.
De asemenea, copiii care au sub vârsta de 14 ani, pot patina oricât deoarece printr-o hotărâre de Consiliu Local care a intrat în vigoare la 9 noiembrie a.c., aceştia se pot distra gratuit pe patinoar vreme de o lună de zile, adică până la data de 9 decembrie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here