Primăria Târgu-Jiu, gropar pentru persoanele sărace

195
sicriuDirecţia de Servicii Comunale (DSC) din cadrul Primăriei Târgu-Jiu a cheltuit anul trecut suma totală de 1.512 lei pentru îngroparea a trei persoane fără familie, în Cimitirul Municipal.

În anul 2009, trei decedaţi gorjeni au „încăput” pe mâinile angajaţilor de la DSC Târgu-Jiu pentru a li se pregăti slujba de înmormântare. „În anul precedent, am avut trei cazuri de oameni decedaţi care au trebuit îngropaţi prin programul de protecţie socială. În urma unei anchete, s-a stabilit că aceştia nu aveau aparţinători”, a declarat Alexandru Zaharia, şeful DSC Târgu-Jiu.
Potrivit acestuia, municipalitatea s-a văzut nevoită să suporte costurile de înmormântare în toate aceste cazuri. De altfel, de cele necesare pentru îngropare s-au ocupat angajaţii DSC, costurile pentru fiecare decedat fiind de 504 lei. „Din aceşti bani se cumpără cruce, sicriul, se asigură transportul şi se amenajează groapa, precum şi asigurarea unei slujbe creştineşti la Cimitirul Municipal”, a mai precizat Zaharia.
Înmormântare, pe cerere
În cazul în care autorităţile locale sunt nevoie să se ocupe de înhumare, acestea din urmă se realizează datorită cererilor care ajung la primărie, fiind trimise de către Spitalul Judeţean. În 2009, cei trei care au fost îngropaţi din banii municipalităţii sunt: Radu Levi, Rodica Avram şi Nicolae Scurga. Primul bărbat a fost îngropat pe data de 31 martie şi avea domiciliul pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu în blocul 502. Femeia, locuia pe strada Căpitan Buzatu la numărul 27 din municipiul Târgu-Jiu şi a fost înmormântată de către autorităţi pe 16 iunie.
Cel de-al doilea bărbat nu era cetăţean al Târgu-Jiului, ci îşi avea domiciliul în satul Tetila din oraşul Bumbeşti-Jiu.
„Acest bărbat era de etnie romă şi pentru că nu avea aparţinător. Am decis însă, să ne ocupăm de îngroparea sa în Cimitirul Municipal”, a menţionat şeful DSC Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here