Primar, pasionat de pomicultură

358
cotarlauAbsolvent al Facultăţii de Silvicultură din Braşov, Aurelian Cotîrlău, edilul comunei Scoarţa, a şi practicat meseria de inginer silvic timp de 15 ani. Odată intrat în politică şi devenit viceprimar, apoi primar la Scoarţa, Aurelian Cotîrlău a continuat să facă ceea ce-i place, dar la nivel de pasiune.

Din acest motiv, pomicultura este foarte aproape de sufletul său. „Pomicultura este o pasiune moştenită de la tatăl meu şi eu o practic cu drag în puţinul meu timp liber pe care-l am”, a declarat edilul local. Primul gospodar al Scoarţei chiar a plantat 8000 de puieţi, pe care i-a altoit şi cu care întenţionează să înfrumuseţeze comuna: „Întenţionez să-i plantez pe marginea drumurilor din comună, mai ales că este vorba despre pomi fructiferi. Peste un an de zile puieţii vor fi buni de plantat şi vor ajunge acolo unde le este destinaţia”, a adăugat Aurelin Cotîrlău. Edilul din Scoarţa a menţionat faptul că va face acest gest în mod gratuit, pomii provenind din răsadniţa proprie şi fiind altoiţi de el însuşi.

De altfel, după terminarea programului de la primărie, Aurelian Cotîrlău îşi petrece timpul acolo unde se simte cel mai bine: în gospodăria proprie, unde se ocupă de pasiunile sale. Pe lângă pomicultură acesta mai îndrăgeşte apicultura şi legumicultura, ambele moştenite din familie şi practicate cu mult drag în puţinul său timp liber.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here