Prima decizie a vicelui liberal Serafim: Condamnat cu executare într-un dosar de înşelăciune, numit contabil al Primăriei Padeş

308

Liberalul Serafim Antonie, noul viceprimar cu atribuţii de primar din Padeş, şi-a dat cu stângu’-n dreptu’ încă de la prima sa decizie în noua funcţie. Noul conducător al Primăriei Padeş a decis astfel să lase contabilitatea primăriei în mâinile referentului agricol al instituţiei, mai exact a lui Ion C. Băloi, angajatul care fusese condamnat, cu un an în urmă, de Tribunalul Gorj la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar de înşelăciune, strâns legat de activitatea sa la locul de muncă. Pe considerentul că Băloi nu are o condamnare definitivă, liberalul Antonie l-a promovat astfel pe inculpat la Biroul Contabilitate, asta deoarece ambele contabile au părăsit una după alta, din septembrie până luna trecută, prin demisie, instituţia publică.

Banii Primăriei Padeş au ajuns să fie gestionaţi, de la finalul lunii trecute, de un inculpat, trimis în judecată în 2014 de către procurorii DNA într-un amplu dosar de înşelăciune, Ion C. Băloi fiind totodată vizat şi într-un alt dosar aflat în lucru la Direcţia Naţională Anticorupţie.
De altfel, Băloi şi secretarul primăriei, Niţă Argintaru au dat declaraţii în faţa procurorilor anticorupţie din Bucureşti, pentru ancheta în cauză, tocmai în toamna acestui an, cei doi funcţionari fiind chemaţi la DNA, deocamdată, în calitate de martori. Dosarul vizează felul în care s-ar fi arendat suprafeţele de gol alpin din zonă unor ciobani care au ajuns să se reclame între ei la anchetatori, pe tema şpăgilor grase care le-ar fi fost cerute de autorităţi în schimbul terenurilor în cauză. Vizaţi de anchetă ar fi şi primarii de Padeş care au condus instituţia în perioada 2009-2014, dosarul vehiculându-se că este unul “greu” care se va lăsa şi cu reţineri importante. De altfel, în perioada 2008-2012, Ion Băloi era viceprimar al localităţii.

Averea sub sechestru, dar liber la banii publici!
A fost şocant astfel, nu numai pentru cetăţenii comunei, să vadă că respectivul funcţionar, cu o condamnare pe fond, a ajuns să fie promovat şi nu suspendat de la locul de muncă, cum s-ar fi aşteptat localnicii de la noul viceprimar.
Băloi a ajuns astfel, prin bunăvoinţa vicelui liberal de la Serviciul Agricol la Contabilitate, şi asta nu pentru că experienţa profesională l-ar fi recomandat pe post.
De altfel, pentru a face mult mai eficient serviciul de contabilitate, noul conducător al comunei a decis să-l numească prin delegaţie nu numai pe referentul agricol, fost viceprimar al comunei, contabil al primăriei, ci să-i pună alături, neoficial însă, doi aghiotanţi.
Mai exact, pe soaţa fostului primar Viorel Nicolescu, angajată la Taxe şi Impozite, care îl ajută pe noul contabil mai mereu în activitate, dar şi pe un poliţist local, care în loc să păzească primăria face calcule opt ore pe zi în biroul noului numit.
Echipa de trei împarte astfel bugetul comunei cum vrea noul viceprimar liberal, care demonstrează că fie nu se pricepe la a cârmui localitatea, fie este sfătuit extrem de prost să conducă comuna spre haos.
Să nu uităm că cel care îşi pune semnătura pe actele contabile are averea sub sechestru, prin decizia magistraţilor gorjeni, dar acest lucru nu îl împiedică, se pare, să gestioneze cum vrea bunurile din patrimoniul comunei.
Anamaria Stoica

Băloi, reclamat în 2010 că avea nevasta subalternă în primărie
În urmă cu cinci ani, inculpatul Ion Băloi, pe atunci viceprimar PSD de Padeş, era reclamat în presă că avea soţia angajată la Primărie, el fiind atunci administrator la o firmă care în 2008 a avut venituri mai mari cu 1200% faţă de 2004. La momentul respectiv, se acuza că firma în cauză n-a reuşit însă să aibă profit, pierderile fiind aproape constante. În 2010, primarul de atunci Nicolescu îi lua, de zor, apărare viceprimarului, anunţând public că Băloi avea soţia angajată în primărie, dar pe postul de femeie de serviciu. “În privinţa afacerilor, ştiu că aveau o firmă mică, dar cred că reclamantul face confuzie cu firma altei persoane care se potriveşte în nume cu vicele şi care are mai multe magazine şi cârciumi aici în sat”, spunea atunci fostul primar din Padeş, ca astăzi soţia sa să-l ajute pe noul contabil în activitatea zilnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here