Poliţiştii rutieri, la datorie pe străzile Gorjului

327
masina politieÎn prima zi a acestei săptămâni, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere rutiere ale judeţului nostru pentru a preveni accidentele cu victime şi a menţine viabilitatea circulaţiei pe drumurile publice, în urma căderilor de zăpadă.

Astfel, au fost aplicate 144 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 17.000 lei, fiind sancţionaţi 30 conducători auto care nu purtau centura de siguranţă, 17 care nu aveau asupra lor documentele personale, 21de şoferi ale căror autovehicule prezentau defecţiuni tehnice, nouă care nu au respectat semnificaţia indicatorului „Oprirea interzisă”, trei conducători auto nu foloseau luminile de întâlnire pe DE 79. Acestora li s-au adăugat şi alţi 12 care nu au respectat regimul legal de viteză, un conducător auto care vorbea la telefonul mobil, patru biciclişti, 13 pietoni care au traversat prin loc nepermis, diferenţa de sancţiuni fiind aplicată pentru săvârşirea altor abateri.

În vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice au fost reţinute un număr de cinci permise de conducere, din care patru pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire, unul pentru neacordare de prioritate pietonilor, fiind retrase şi şapte certificate de înmatriculare.
Tot în după-amiaza zilei de luni, agenţii rutieri au depistat în trafic, pe DN 67 Copăcioasa, pe Laurenţiu V., în vârstă de 29 ani, din comuna Scoarţa, în timp ce conducea un autoturism având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Asupra sa, poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui autovehicul pe drumurile publice neînmatriculat şi cu numere false.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here