PNL şi PSD Gorj, şedinţe diferite pentru USL Total

247

IMG_2157Conducerile celor două organizaţii judeţene ale liberalilor şi social-democraţilor se întrunesc în cursul acestei zile în şedinţe diferite pentru a analiza fiecare în parte relaţiile pe care le are cu celălalt partid în cadrul Uniunii Social-Liberale.

Liderul liberalilor, Dian Popescu, nu renunţă la solicitarea sa de a primi 33 de primării la care partidul său îşi pună candidaţi proprii, situaţie în care pentru PSD ar mai rămâne 37 de candidaturi, în condiţiile în care filiala are deja acum 35 de primari în funcţie. Şedinţa liberalilor este menită să stabilească data la care va fi convocată Delegaţia Permanentă a organizaţiei, forul care poate decide o eventuală ruptură în cadrul USL Gorj.

Până acum mai mulţi reprezentanţi ai PNL Gorj s-au exprimat pe aceiaşi linie cu Dian Popescu, primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, care este şi vicepreşedinte al filialei, spunând că PSD ar avea de pierdut dacă nu va accepta propunerile liberalilor. „Nu sunt chiar zero şanse pentru a reveni la normal, dar nu depinde doar de noi. Dacă va fi altfel decât ne dorim noi PSD nu va avea decât de pierdut, cel puţin aşa cred eu. Ei au avut peste 50 de primari în 2004, iar în 2008 au ajuns la 35, deci trendul descrescător este clar. Sub sigla USL ar putea lua cele 37 de primării sau şi le-ar menţine pe cele 35. Singuri nu cred că vor ajunge la scorul acesta. Oricum noi suntem deschişi la dialog”, spune Mazilu.

Dinspre PSD Gorj vin, de asemenea, oferte de „dialog”, dar unul care să înceapă de la ideea că „37-33” nu va fi aprobat niciodată. Biroul Permanent Judeţean al filialei se reuneşte azi la prânz în prezenţa inclusiv a parlamentarilor filialei pentru a analiza ultimele declaraţii ale liberalilor. La acestea mai sunt de luat în calcul şi deciziile conservatorilor, cei care, de asemenea, vor să îşi încerce singuri norocul în alegerile locale de anul viitor. De concluziile la care vor ajunge azi social-democraţii depinde şi viitoarea ordine de zi a Delegaţiei Permanente a PNL Gorj, liberalii putând astfel să primească sau nu apă la moară pentru a rămâne implicaţi în proiectul USL.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here