Petrecere de poveste la Revelionul Lăutarilor din Gorj

450

După ce în noaptea dintre ani au cântat pentru gorjenii care petreceau în diverse restaurante, cântăreţii de muzică populară din judeţul nostru au recuperat distracţia la sfârşitul săptămânii trecute. Revelionul Lăutarilor din Gorj a fost organizat pe Insuliţa de pe Jiu. Petrecerea a fost una de poveste, invitaţi la chef fiind şi solişti din alte judeţe.

Ei sunt sufletul petrecerilor, fie că e vorba despre nuntă, botez sau o simplă aniversare. Ei ştiu să cânte şi să încânte omul, indiferent de moment. La fel au făcut şi în noaptea de Revelion; în loc să fie în sânul familiei pentru a petrece alături de cei dragi cea mai importantă noapte din an, lăutarii erau la datorie, încântându-i pe gorjenii care petreceau în diverse restaurante. Aşa se face că, la sfârşitul săptămânii trecute, instrumentiştii şi soliştii de muzică populară din judeţul nostru au organizat o petrecere de zile mari.

Revelion pe Insuliţă
Revelionul Lăutarilor din Gorj a fost organizat pe Insuliţa de pe Jiu, invitaţi fiind şi colegi ai acestora din judeţe precum Dolj, Vâlcea şi nu numai. Ion Drăgan şi Niculina Stoican au fost responsabili cu voia bună, cântând pentru colegii de scenă, dar acest lucru nu i-a împiedicat să se bucure şi ei de petrecere, să joace şi să se distreze cum o face orice om în noaptea de Revelion. La scurt timp după chef, petrecăreţii şi-au postat pe conturile de pe reţelele de socializare imagini şi comentarii, amintindu-şi cu drag de revelionul organizat în cinstea lor. Lăutarii îşi doresc ca şi în acest an să aibă agenda plină de cântări, la fel ca în 2012.
Minodora Sucea

Măgureanu nu a lipsit de la petrecere
Încep să fie tot mai mulţi de la un an la altul şi asta nu pentru că ar “răsări” peste noapte ci pentru că vin în număr tot mai mare la singura petrecere din an care le este dedicată. De data aceasta artiştii, nu doar din Gorj, ci şi din alte zone ale ţării, şi-au dat întâlnire la restaurantul de pe insuliţă pentru a marca trecerea în noul an, reuşind să vină mult mai mulţi decât anul trecut. Peste 200 de cântăreţi, solişti de muzică populară şi lăutari de toate genurile au venit la cheful respectiv, vedetele serii fiind Niculina Stoican şi Constantin Măgureanu. Niculina a mărturisit că este pentru prima dată prezentă la un astfel de revelion organizat la Târgu-Jiu, în timp ce Măgureanu a venit împreună cu soţia sa, convins că la petrecere nu va participa şi fosta sa nevastă, Maria Loga, lipsind de la revelionul acesta. În alţi ani artista ţinea recitaluri de zeci de minute, dar, acum, în locul său au cântat Niculina şi cu Măgureanu, horele şi sârbele interpretate de aceştia scoţând la joc pe aproape toată lumea. Cel mai fericit dintre toţi participanţii a fost însă Gigi Vasile, organizatorul petrecerii, cel care a avut iniţiativa acestui revelion cu câţiva ani în urmă. El a putut acum să îşi vadă la aceeaşi masă prieteni şi colegi nu doar de la Gorj sau Craiova, ci şi din Vâlcea, Bucureşti, Constanţa sau Ploieşti. Artiştii s-au distrat până în zori, petrecerea respectivă fiind singura din an la care au venit pentru a se distra ei, nu pentru a-i distra pe alţii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here