Pâine cu iz penal

364

painePâinea, în vreme de criză, a ajuns inclusiv motiv de fraudă economică, afacerile ilegale cu produse de morărit şi panificaţie fiind în toi.

Astfel, societăţile comerciale care se ocupă cu vânzarea produselor de acest gen au fost controlate de către inspectorii Gărzii Financiare Gorj, în ultima perioadă. Această acţiune se desfăşoară în judeţul nostru de mai mult timp, săptămâna treacută fiind încheiate controalele la trei astfel de societăţi.

Magazinele şi societăţile comerciale care au ca domeniu de activitate vânzările produselor de morărit şi panificaţie au fost luate la control de către reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj. Aceştia au găsit o serie de nereguli cum sunt înscrisuri şi evidenţe gestionare extracontabile cu cantităţi de mărfuri aprovizionate şi comercializate fără documente legale. Au fost finalizate controalele la trei societăţi comerciale unde s-au încheiat acte de sesizare penală pentru că nu au fost declarate şi înregistrate toate veniturile obţinute. În total, administratorii acestor firmă au reuşit să ţăpească statul cu nu mai puţin de 31 367 lei, din care TVA reprezintă 15 010 lei, iar impozit pe profit suma de 16 357 lei. Cercetările în aceste trei cazuri vor fi continuate la Judecătoria Târgu – Jiu şi la DGFP Gorj.
Contrabandă cu specialităţi din pâine
Tot pentru afaceri cu pâine le-au fost întocmite acte de sesizare penală şi la doi agenţi economici din Târgu – Jiu. Aceştia aprovizionau şi comercializau pâine de la o fabrică din Hunedoara, fără a avea actele necesare. În perioada iunie – septembrie 2009 au comercializat nu mai puţin de 4 262 bucăţi spcialităţi din pâine care nu au fost trecute în notele contabile, prejudiciul fiind estimat la suma de 4 823 lei.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here