O școală din Drăgotești, un ONG și trei centre ale DGASPC Gorj, dotate cu calculatoare, prin programul ,,Dăm click pe România”

1814

Ateliere Fără Frontiere continuă programul de donații de calculatoare cu alte 2.000 de echipamente IT recondiționate care vor ajunge și în județul Gorj, prin a doua ediție a proiectului ,,Dăm Click pe România 2023”. Printre cei care au aplicat la acest program și au fost desemnați câștigători se numără o asociație pentru tineri din Târgu-Jiu, Școala Gimnazială ,,Ion Vîlceanu” din comuna Drăgotești, dar și trei centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

,,Dăm Click pe România” este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social. Lista completă a laureaților apelului din luna octombrie 2023 a fost publicată în urmă cu câteva zile. Laureații ,,Dăm Click pe România” au fost aleși în urma unui apel de proiecte deschis între 12 septembrie și 2 octombrie, la finalul căruia 211 aplicații au fost înscrise.

DGASPC Gorj, fruntașă pe țară
Pe lista proiectelor selectate se numără și cinci unități din județul nostru, care urmează a fi dotate în următoarele luni cu calculatoare complet echipate: unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare. Mai precis, la nivelul județului Gorj, au fost câștigătoare cinci proiecte: trei ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, unul al Asociației ,,Be Teen” Târgu-Jiu și un altul al Școlii Gimnaziale ,,Ion Vîlceanu” (Drăgotești).
Se pare că personalul DGASPC Gorj care lucrează în serviciile sociale s-a mobilizat destul de bine, reușind ca DGASPC Gorj să fie instituția cu cele mai multe proiecte câștigătoare la nivel național. Aceste calculatoare vor merge în trei centre de zi: Centrul de Zi Pentru Pregătirea și Sprijinirea Integrării sau Reintegrării Copilului în Familie, Centrul De Zi De Recuperare Pentru Copiii Cu Dizabilități Târgu-Jiu și Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială. Cele trei centre deservesc peste 150 de beneficiari, printre care se numără și câteva zeci de copii cu dizabilități. Calculatoarele vor îmbogăți baza materială a serviciilor sociale și vor sprijini activitatea educațională desfășurată cu beneficiarii. Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației. Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donații peste 25.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3.163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here