Nuntă cu ştaif, în familia Fometescu

875

_MG_0571Bucurie mare în familia Fometescu. Gheorghe Fometescu, fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj împreună cu soţia sa, Petruţa, şi-au căsătorit fiica. Irina – Georgiana s-a căsătorit sâmbătă cu alesul inimi ei, Emilian, după mai bine de şapte ani de relaţie.

Mirii, la fel ca şi părinţii lor, au fost emoţionaţi pe tot parcursul slujbei, tatălui miresei chiar scăpându-i câteva lacrimi. După cununia religioasă care a avut loc la biserica de lângă Parângul, nuntaşii au mers în parc pentru o şedinţă foto. Seara s-a terminat în paşi de dans la un restaurant din Târgu-Jiu.

După şapte ani de relaţie, Georgiana, fiica lui Gheorghe Fometescu, fost director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi-a văzut visul împlinit, acela de a fi dusă la altar de către alesul inimii sale. Cei doi, Georgiana (25 ani) şi Emilian (34 ani), sunt împreună de mai _MG_0594bine de şapte ani. După spusele tatălui miresei, cei doi au rămas împreună după o petrecere care s-a dovedit benefică pentru cei doi soţi. Emilian, originar din Târgu-Jiu a fost invitat pentru a sărbători, alături de alte cunoştinţe, două mari evenimente, nunta de argint a soţilor Petruţa şi Gheorghe Fometescu şi majoratul Georgianei. De atunci, cei doi au rămas împreună iar sâmbătă şi-au unit destinele în faţa Domnului. „Ei sunt de peste şapte ani împreună. Când am făcut nunta de argint, eu şi soţia mea, la Arcani, a făcut şi fiica mea majoratul şi a participat şi Emilian şi de atunci au rămas împreună”, a declarat socrul mic.

Incidente înainte de cununia religioasă

După ce au spus „Da” în faţa ofiţerului stării civile, mirii, naşii, părinţii şi prietenii au mers la _MG_0627Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de lângă magazinul Parângul, pentru a-şi uni destinele în faţa Domnului. Evenimentul mult aşteptat nu a fost însă lipsit de incidente. Lumânările de cununie au fost uitate acasă la mireasă. Noroc însă că apartamentul familiei Fometescu este foarte aproape de biserica unde a avut loc cununia religioasă şi nu a durat mult timp până să le aducă. Mirii au trecut repede peste incident şi au păşit, însoţiţi de naşi, în biserică.

Lacrimi…de tată

_MG_0629În timpul cununiei religioase, Gheorghe Fometescu nu şi-a putut stăpâni emoţiile şi câteva lacrimi i-au curs pe obraz. Foarte atent la decursul evenimentului, socrul mic nu a uitat să imortalizeze, cu telefonul mobil, cele mai importante momente din viaţa fiicei sale. „Sunt foarte emoţionat pentru că mi-am căsătorit fiica, mi-au dat şi lacrimile de emoţii”, a precizat tatăl miresei. Fometescu este mândru şi de fiul şi nora sa, dar şi de nepoţelul său, Mihai, un băieţel de numai un an şi opt luni, plin de energie. „Este a doua oară când sunt socru, de această dată, socru mic. În urmă cu cinci ani s-a _MG_0652căsătorit şi fiul meu, Bogdan, cu aleasa inimii lui, Oana şi am fost la fel de emoţionat. Din partea fiului am şi un nepoţel, care este foarte năzdrăvan şi foarte drăgăstos. Este şi el îmbrăcat într-un costum de mare mire, cu pantofi de lac, probabil îl strângeau pantofii, poate de aia nu a stat deloc. Aşa am păţit şi la primărie cu Mihai, nepotul meu. Eram majoritatea îmbrăcaţi în alb şi a crezut că suntem medici şi fiindu-i frică foarte tare de doctori nu a sta cuminte deloc”, a adăugat socrul mic, cu zâmbetul pe buze.

Următorul pas, botezul

Georgiana şi Emilian, acum familia Cioplea, îşi doresc foarte mult să aibă copii, dar acum se _MG_0656bucură doar de nepoţelul lor, Mihai. Însă, în curând, cei doi proaspăt soţi vor participa la un botez, naşa lor fiind însărcinată. Cei care au avut rolul de naşi la marele eveniment din familia Fometescu, sunt doi buni prieteni ai mirilor, care sunt, la fel ca şi ei proaspăt căsătoriţi, de profesie stomatologi. Mireasa a fost îmbrăcată într-o rochie de o eleganţă aparte, deloc extravagantă, cu un machiaj natural şi a avut emoţii mari în timpul slujbei. „Suntem toţi foarte fericiţi, aşteptăm să ne dăruiască şi un nepoţel. Îi vom _MG_0696ajuta cu tot ce putem, vrem să le creştem copiii. Copiii vor rămâne în Bucureşti acolo unde profesează, dar le vom oferi sprijinul chiar dacă sunt mai departe de noi. Ei sunt în Bucureşti de aproape şase ani, dar amândoi sunt din Gorj, Emilian fiind din Bărbăteşti şi au plecat la facultate în capitală”, a mai adăugat fostul director al mediului.

Tortul, specific meseriei

După cununia religioasă, mirii, naşii şi nuntaşii au mers în parc pentru şedinţa foto. Aici s-au _MG_0687lăsat imortalizaţi în diferite ipostaze, alături de ei pozându-se şi prieteni şi cunoscuţi. Petrecerea de nuntă a avut loc la restaurantul Lexi Star (Pandra) din Târgu-Jiu, unde peste 100 de persoane au fost alături de cei doi în cel mai important moment al vieţii lor. La eveniment au participat şi oameni politici, dar şi oameni obişnuiţi. Meniul tradiţional, cu sărmăluţe şi friptură a fost completat şi de îngheţată, care le-a fost servită mesenilor. Tortul celor doi miri a fost unul mai puţin obişnuit şi specific meseriei lor. Acesta a fost făcut din ciocolată, frişcă iar în mijlocul lui au stat doi dinţişori din marţipan, specific meseriei de stomatolog a mirilor şi a naşilor. După petrecerea de sâmbătă, cei doi miri vor pleca în luna de miere.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here