Nu au bani de prime

92

vamvuAdministraţiile locale din judeţul nostru au din ce în ce mai puţini bani. Faţă de anii trecuţi, şefii de primării nu vor mai oferi stimulente, prime sau tichete cadou pentru proprii salariaţi, iar din bugetul local au fost prevăzute fonduri doar pentru asigurarea unor pachete cu dulciuri pentru elevi.

Edilii gorjeni nu se mai gândesc la bunul trai al salariaţilor, motivul fiind bugetul din ce în ce mai sărac. „Salariaţii noştri nu vor primi nicio primă deoarece nu am de unde să le dau. În schimb, am pregătit 270 de pachete ce le vom oferi în această săptămână elevilor de la şcoli. Valoarea fiecărui pachet este de 20 de lei, acesta cuprinzând fructe, ciocolată, suc şi bomboane de pom. Am vrea să fi putut pregăti mai multe pentru oamenii săraci din comună dar nu avem cu ce. Din fericire, sunt mulţi pensionari care au lucrat în minerit astfel că au venituri şi avem prea puţine dosare de ajutor social”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

700 de pachete la Crasna

mazilucarbunestiAurel Vamvu, primarul de la Crasna, spune că nici nu se pune problema unor atenţii de sărbători pentru proprii angajaţi, singurele pregătiri de Crăciun fiind 700 de pachete cu dulciuri: „Noi abia supravieţuim, abia am reuşit să plătim salariile şi nu mai avem nici un leu în cont. În schimb, am pregătit 700 de pachete cu dulciuri pentru copiii de la şcoală, valoarea fiecărui pachet fiind de 13 lei. Şi de Moş Nicolae am împărţit 100 de astfel de pachete cu ocazia unui simpozion la şcoala din Cărpiniş. De asemenea, pentru oamenii din comună, din păcate nu am decât urări de bine”. Edilul comunei Bengeşti-Ciocadia a pregătit de asemenea pentru elevii de la unităţile de învăţământ un număr de 380 de pachete, valoarea pachetului fiind de 18 lei, cu 3 lei mai mare faţă de anul trecut. Din păcate, salariaţii din administraţia publică locală nu se vor alege cu nicio primă, la fel ca şi săracii din comună. „Nu avem posibilităţi ca să le oferim alimente săracilor. Sunt câteva familii care îşi primesc ajutorul social şi şi-au luat şi subvenţiile pe lemne astfel că se vor descurca”, a menţionat primarul Victor Geogia.

20.000 lei pe iluminat nou la Cărbuneşti

Singurele atenţii pentru salariaţii Primăriei Târgu-Cărbuneşti vor fi nişte pachete cu dulciuri pentru copiii acestora care învaţă la şcolile din localitate. „Angajaţii nu vor primi nimic că nu sunt bani. Pentru elevii de la grădiniţă, cei din clasele primare şi cei de la gimnaziu am pregătit nu mai puţin de 1.200 de pachete, valoarea fiecărui pachet fiind de 10 lei. Oamenilor din oraş le-am pregătit iluminatul public care a fost deja aprins şi, zic eu, merge foarte frumos. Am adunat ce a fost mai bun de la instalaţiile din anii trecuţi, şi de încă 20.000 de lei am cumpărat lumini ornamentale noi”, a declarat primarul Mihai Mazilu. Acesta s-a întâlnit ieri, la orele prânzului, cu toţi factorii de decizie din oraş, pentru a închina o cupă de şampanie şi a face bilanţul pe anul care se încheie, precum şi mici planuri de bătaie pentru anul 2012. De asemenea, astăzi, primarul Mazilu aşteaptă o delegaţie din Germania care doreşte să concesioneze 52 de hectare pentru realizarea unei investiţii de 1.600 de miliarde de lei vechi de panouri solare, iar edilul este sigur că planurile de investiţie vor fi duse la îndeplinire. Totodată, săptămâna viitoare, pe 27 decembrie, Mihai Mazilu va face recepţia finală a lucrărilor de alimentare cu apă în satul Pojogeni, investiţie de 31 de miliarde de lei vechi, din care şase miliarde ROL sunt bani proveniţi de la bugetul local.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here