Nopţile deosebit de reci i-au făcut să ceară sprijin la Casa Iris

190

Casa Iris este şi în acest sezon de iarnă un refugiu pentru persoanele străzii cărora le este imposibil să suporte frigul de afară ori pentru târgujienii care şi-au pierdut din diverse motive locuinţele şi nu au nici unde să stea şi nu beneficiază de nici un alt sprijin.

Autorităţile locale se aşteaptă ca numărul asistaţilor care apelează la Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu să crească în perioada următoare, ultimele nopţi fiind deja unele cu grade sub minus. Deşi momentan numărul celor cazaţi la Casa Iris nu este unul peste capacitatea spaţiului, municipalitatea este pregătită să facă faţă unui număr mai mare.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, în prezent Casa Iris găzduieşte 16 persoane, din care 12 bărbaţi, două femei şi doi copii. Casa Iris dispune de 31 de locuri, fiind un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu, inaugurat în anul 2009. În acest spaţiu, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete, precum şi o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here