Muzicianul francez Pierre Donore, în recital la Târgu-Jiu!

1168

În acest weekend, în cadrul evenimentelor din Sezonul România-Franța /Saison France-Roumanie, trupa muzicianului francez Pierre Donoré a susținut un concert, cu participarea corului format din elevii Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.
Proiectul lui Pierre Donoré, ,,Limba franceză prin cântec”, şi-a propus promovarea culturii și a limbii franceze prin intermediul muzicii. Concertele s-au desfășurat deja în 7 orașe din România: București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Buzău și Târgu-Jiu, urmând să se încheie la Craiova, pe 27 mai.
Muzician, autor și compozitor de cântece în limba franceză, Pierre Donoré a editat 4 albume, care s-au bucurat de succes în Franța și în alte țări, dovadă fiind recitalurile sale la Olympia și Casino de Paris, săli celebre pentru confirmarea unor artiști.
Elevii Colegiului Național ,,Tudor Vladimirescu” au încântat publicul interpretând, alături de artistul francez Pierre Donoré, cinci melodii în limba franceză, precum şi melodia «Trandafir de la Moldova». Corul, pregătit de doamnele profesoare Loredana Stoian și Camelia Popescu, a fost format din elevii claselor a VII-a, a IX-a, a X-a si a XI-a.
În timpul concertului, Pierre Donoré a realizat un duet inedit cu Jessica Lăzărescu, din clasa a VIII-a B, alături de care a interpretat melodia «La Bohème» de Charles Aznavour.
Evenimentul din Târgu-Jiu a fost organizat de Institutul Francez din România si de Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu», Inspectoratul Şcolar Judetean Gorj, Consiliul Județean Gorj şi Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni- Filiala Gorj.
DIRECTOR, PROF. DR. DAN DORIN TAȘCĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here