Miruță se luptă cu șpăgile din Spitalul Județean!

6598

Deputatul Radu Miruță vorbește tranșant despre „atențiile” pe care pacienții trebuie să le ofere unor cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, asta în condițiile în care salariile angajaților au fost majorate în ultimii ani. Liderul USR Gorj e convins că e nevoie de curaj într-un astfel de demers, pe contul său de socializare el prezentând și o mică strategie pe care o are pentru a-I face pe angajați să devină „cinstiți”. „Trebuie să avem curajul să abordăm frontal problema șpăgilor din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Dacă nu avem curajul să ne uităm la buba asta, lucrurile nu se vor schimba. Unii medici își fac cu prisosință datoria, fac abstracție de mizeria din jurul lor și sunt eroii acestui spital. Alții sunt aroganți, vorbesc urat atât personalului auxiliar, cât și pacienților cărora le condiționează băgatul în seama. Eu i-as chema pe toți și le-aș pune în vedere că decizia mea este să am 0 toleranță la condiționarea actului medical: le-aș da trei luni de zile în care să își termine eventualele obligații pentru care sunt deja în curs de a încasa plicul cu bani, după care indiferent de persoană, indiferent de amiciția avută, dacă vor continua să ia bani de la pacienți și voi avea grijă să fie prinși, nu va exista milă; ulterior acestui termen de gratie, câteva acțiuni ale SRI, ale parchetului județean, ar verifica dacă vechile obiceiuri mai continuă, iar câteva exemple date ar mai dilua actuala practică”, afirmă deputatul. Singurul medic din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu încătușat de anchetatori pentru că lua mită de la pacienți este chiar un fost director al unității, Gheorghe Neață, dar pe care instanțele nu l-au condamnat până acum. Procesul lui va începe de abia la toamnă, iar până la soluționarea dosarului printr-o decizie finală a judecătorilor mai este cale lungă. El este cel care apare în înregistrările procurorilor ca fiind cel care comenta de unul singur valoarea șpăgilor primite de la pacienți, rugându-se în același timp să nu fie prins de anchetatori.
Gelu Ionescu

5 COMENTARII

  1. Nu ți se spune direct că trebuie să dai ceva, ci mai pe ocolite începând cu limbajul corporal de lehamite la locul de muncă. Dacă au dat șpagă la angajarea prin concurs, trebuie să amortizeze investiția..

  2. Ce gargară și la ăsta, cică iar mai lăsa trei luni să ia șpagă. Că să vedeți gândire de politruc! Îi mai lăsa trei luni să fure din buzunarul oamenilor!Încă o dovadă că la ăștia între vorba și faptă este distanță mare. Ei vorbesc doar in ideea că oamenii îi cred și mai obțin ceva voturi la alegeri.

  3. Tu primești direct de la casa de sănătate, ca acolo ți ai pus directoare!
    În afara de faptul ca toată ziua vorbești și nu spui nimic ,nu qm văzut sa faci ceva concret pentru salariu pe câte ți-l încasezi

  4. Ba Miruta, socrul si sotia ta sunt medici iar tu ii pandesti pe ceilalti sa nu primeasca ,,atentii” ?! Pai atunci stai la poarta si controleaza-i si pe ei in genti sa nu aduca acasa astfel de… atentii, demagogule !
    Rusine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here