Membrii Ansamblului “Maria Apostol” au susţinut spectacole pentru persoanele cu handicap

1360
an.maria apostolMembrii Ansamblului Folcloric „Maria Apostol” din satul Bâlta, localitatea Runcu, au susţinut zilele trecute numeroase spectacole cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Handicap. Primul popas al tinerilor talentaţi a fost în oraşul Târgu-Cărbuneşti, acolo unde juniorii (clasele V-VI) au dansat în faţa unor bătrâni cu probleme de sănătate.

„Ne-au primit foarte bine şi nu mare ne-a fost mirarea să vedem că şi oamenilor cu handicap le place muzica”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregrafa ansamblului. Şi pentru copii, acea zi a reprezentat o lecţie de viaţă. „Ei erau mai reticenţi, dar le-am spus să zâmbească oamenilor bolnavi pentru a nu-i face să se simtă altfel decât cei normali”, a completat coregrafa.

De altfel, la o casă de copii din Răchiţi, după prezentarea spectacolului specific, cei de acolo au rugat Ansamblul „Maria Apostol” să revină pentru a le mai aduce puţină bucurie în suflete.
Şi la căminul de la Vădeni, acolo unde există persoane cu dizabilităţi majore, la promisiunea reprezentanţilor Ansamblului „Maria Apostol” că vor reveni şi de Crăciun, bolnavii şi-au manifestat încântarea prin micile semne de bucurie care apăreau pe feţele lor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here