Maternităţile din Gorj, controlate după incidentul “Giuleşti”

320

maternitateSpitalele din judeţul nostru care au secţii de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie au fost luate la purecat, în ultimele zile, la capitolul instalaţii electrice, pentru prevenirea oricărui potenţial incident. Verificările s-au dispus, în unităţile sanitare, în urma tragediei de acum câteva zile de la Maternitatea Giuleşti din capitală.

Secţiile de Obstetrică, de Ginecologie şi Neonatologie din cadrul spitalelor din Gorj sunt controlate la sânge acum la capitolul instalaţii electrice, aparate de oxigen şi aparate de aer condiţionat, pentru ca incidentul de la Giuleşti să nu se mai repede nicăieri.

Reprezentanţii Spitalului Târgu-Cărbuneşti au promis că vor face controale mai dese pe toate secţiile, la instalaţiile electrice. “La noi, totul este performant şi probleme de genul acesta nu au cum să apară datorită condiţiilor bune şi preocupării întregului personal”, a declarat Diana Popovici, asistent medical în cadrul secţiei Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului cărbuneştean.

Conform acesteia, ieri erau internate pe secţie zece femei, dintre care şapte lăuze, implicit şi şapte nou-născuţi, iar trei viitoare mămici erau în travaliu.

De asemenea, în cadrul secţiei cu 25 de paturi există două aparate de aer condiţionat, unul montat în sala de operaţii şi un altul în cea de naşteri.

Electricienii, puşi la verificări

În urma ordinului dat de la Laurenţiu Cosmulescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari, de ieri dimineaţă o echipă întreagă de electricieni verifică „la sânge” instalaţia electrică a tuturor secţiilor din unitatea sanitară. “Ei mă vor înştiinţa dacă depistează chiar şi un posibil scurt-circuit şi vom remedia totul dacă există probleme. Nu vrem să existe nici măcar o problemă minimă deoarece pe toţi ne-a îndurerat ce s-a petrecut cu bebeluşii de la Bucureşti”, a declarat Cosmulescu. La Spitalul Rovinari există patru paturi în secţia de Neonatologie şi 12 la Maternitate.

De asemenea, există trei aparate de aer condiţionat, unul în apropiere de sala unde stau bebeluşii, unul în sala de tratamente şi al treilea în sala de naşteri. Pe secţia de Maternitate, existau ieri internate şapte femei şi un bebeluş.

Instructaj la Motru

Încă din dimineaţa zilei următoare incendiului de la Maternitatea Giuleşti, managera Spitalului Municipal Motru, Camelia Khraibani, a făcut şedinţă cu întreg personalul unităţii medicale şi a dat decizie de verificare a tuturor prizelor, instalaţiilor electrice şi a celor două aparate de aer condiţionat, din sala de operaţii şi cea de la Urgenţe. “S-a făcut un instructaj al persoanelor care lucrează lângă oxigen, cu proces verbal de primire a informaţiilor şi a controalelor dispuse. Până acum, la noi nu a existat nici un fel de problemă, dar e mai bine să previ”, a declarat managera, de altfel medic obstetrico-ginecolog. Ieri, de la Maternitatea Motru au fost externate trei proaspete mămici cu micuţii lor, iar internate mai sunt alte două gravide. Conform Cameliei Khraibani, mămicile au comentat pe tema tragediei de la Giuleşti însă nu au cerut o protecţie mai specială în timpul internării la secţia Obstetrică-Ginecologie a spitalului municipal, nemanifestând îngrijorare de serviciile oferite de personalul medical motrean.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here