Marinel Moraru, tânărul pasionat de muzică şi baschet

549
marinel moraruSe numeşte Marinel Moraru, are aproape 14 ani, şi deja este în anul II de perfecţiune la canto popular la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. La origine motrean, muzica a fost o meserie în familia Moraru, bunicul copilului fiind un recunoscut instrumentist şi vocalist în Gorj.
La nici 14 ani, Marinel Moraru a cochetat cu diferite pasiuni până acum. Dacă în clasele primare, era cel mai aplaudat în piesele de teatru, acum este decis că muzica reprezintă calea sa în viaţă. „Am ales să fac muzică, deoarece şi bunicul meu cânta, fiind un vestit acordeonist şi vocalist” , ne-a declarat adolescentul. Pasiunea pentru teatru s-a stins repede, el nearătându-şi talentul decât în trei spectacole. Însă, ca să ne demonstreze cât de ataşat este de muzică, el şi-a amintit prima piesă pe care a interpretat-o acum patru ani şi pentru care a primit un val de aplauze: „În pădurea bradului”.
„Marinel are o voce de bărbat, gravă, de care zona Gorjului are neapărat nevoie” , astfel îl laudă profesoara sa, Emilia Dragotoiu-Nanu.

Aceasta a încercat să-i formeze repertoriul lui Marinel cu piese din mai multe zone, piese formidabile, dar aproape uitate. „Am observat că vocea i se mulează perfect când interpretează cântece de-ale lui Dumitru Bălăşoiu sau ale lui Gigi Bouleanu” , a completat profesoara de canto popular.

Michael Jordan, preferatul său
Fiind în vacanţă, Marinel Moraru se poate ocupa mai mult de pasiunile sale, muzica şi baschetul. „Acum, că a venit la mine în vizită şi un verişor care locuieşte în Bulgaria, pot spune că fac mai mult sport. Mergem să alergăm şi să jucăm baschet, acesta fiind sportul meu preferat” , a completat adolescentul. Aşa cum aproape ne-am dat seama, jucătorul său preferat de baschet este vestitul Michael Jordan.
Când îi este dor de prieteni, Marinel stă de vorbă cu ei ore întregi pe messenger, calculatorul fiindu-i un bun amic. „Când nu mă găsiţi la pc sau repetând piese muzicale, sigur mă găsiţi prin oraş cu prietenii mei” , a concluzionat Marinel.

Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here