Marin Moga, un copil talentat care visează la o familie perfectă

538
moga marinMarin Valentin Moga are 16 ani, este din Săcelu, iar de un an şi jumătate este în plasament familiar. Cu toate că familia sa nu s-a îngrijit de el şi de ai săi fraţi, tânărului i-a fost descoperită vocea şi talentul nativ pentru muzica populară. Persoane străine, din administraţia locală, dar şi familia care avea grijă de el în urmă cu doi ani, au decis înscrierea lui Marin Moga la Palatul Copiilor Târgu Jiu, iar mai apoi la Şcoala Populară de Artă la canto popular. Profesoara sa, Emilia Dragotoiu-Nanu, i-a oferit tot ajutorul atât în materie de muzică, dar şi cu sfaturi de viaţă. Chiar dacă are 16 ani, adolescentul nu este la un nivel înalt al învăţăturii, familia sa naturală nepreocupându-se de educaţia sa şi a fraţilor. Acum, Marin Valentin este elev în clasa a IX-la la Liceul de Muzică Târgu Jiu, la canto.

Marin Moga adoptă repertoriul cântăreţilor Vasile Ciobanu şi Petrică Mâţu Stoian, iar bucuria sa este constituită de faptul că i-a cunoscut pe aceştia. Singura dorinţă a adolescentului este să facă şi pe viitor muzică, cunoscuţii săi garatând pentru vocea sa excepţională.
Vrea copii şi o familie adevărată
Printre premiile pe care acesta le-a câştigat, Marin crede că cel mai important a fost obţinerea locului I la Festivalul de folclor „Pe fir de baladă”, din acest an. Băiatul este convins că dacă nu ar putea să continue cu muzica din cauza problemelor financiare, dar şi familiare, ar putea fi un bucătar de excepţie. Acesta o ajută în bucătărie pe Valeria, doamna care îi poartă de grijă în prezent. Marin se pricepe să facă şi ciorbe şi asta deoarece în urmă cu câţiva ani gătea pentru o întreagă familie.
O altă pasiune a tânărului este fotbalul. El nu se dezlipeşte de ecranul televizorului atunci când evoluează formaţia sa favorită, Steaua. „Îmi plac toţi jucătorii de la Steaua şi chiar mi-aş dori să am posibilitatea să îi aclam din tribune la un meci de-al lor”, ne-a mărturisit acesta.
El nu îşi vede altfel viitorul decât făcând ceea ce îi place din punct de vedere profesional, având alături şi o familie bine închegată. Marin Moga vrea să aibă copii, şi să le ofere tot ceea ce el n-a primit de la ai săi părinţi, înclusiv afecţiune şi responsabilitate.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here