Maria-Beatrice Băndoiu are patru căţei-vedete

2138
maria beatrice bandoiuMaria-Beatrice Băndoiu este absolventă a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, colaboratoare a Palatului Copiilor Târgu Jiu şi a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. În timpul liber, tânăra de doar 17 ani şi jumătate are grijă de cei patru căţei ai săi.Absolventă, de trei ani, a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Beatrice Băndoiu, este în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, secţia matematică-informatică. Tânăra interpretă de muzică populară este de un an de zile colaboratoare a Ansamblului „Doina Gorjului”. „M-am integrat bine în echipa lor şi consider că am multe de învăţat de la artiştii de acolo. M-au cooptat în ansamblu, când au văzut evoluţia mea la Festivalul Maria Lătăreţu, din 2007, când am câştigat trofeul”, ne-a declarat Beatrice Băndoiu.

Singura ţară pe care aceasta a avut ocazia să o viziteze a fost Germania. Beatrice a fost acolo anul trecut, împreună cu un grup al Palatului Copiilor. În Germania, a susţinut un recital pentru românii de acolo la finalul unui festival.
Patru căţei şi un pisoi
Deoarece locuieşte la ţară, în comuna Copăcioasa, tânăra adoră natura şi animalele. De aceea, a ţinut să se înconjoare de patru câini şi un pisoi, pe care îl numeşte Tom, ca pe vestitul personaj de desene animate. „Căţeii mei sunt vedete deja. Au apărut în filmuleţul meu de prezentare pentru Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc- Mamaia 2008, unde am fost şi desemnată câştigătoare”, a completat interpreta.
Fiind în vacanţa de vară, Beatrice Băndoiu, se dedică numai muzicii populare şi lecturii. Deşi a ales să urmeze cursurile liceale ale unui profil real, mai nou, tânăra a realizat că ar vrea să urmeze o Facultate de Litere, pasionată fiind de lectură. „Romanul meu preferat este Contele de Monte Cristo. În general, îmi plac cărţile de dragoste şi de aventură”, a încheiat Beatrice.
Marea dorinţă a tinerei ar fi ca, peste câţiva ani, să devină o interpretă de muzică populară foarte cunoscută şi îndrăgită.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here