Marele actor Gheorghe Dinică a încetat din viaţă

412
ghe dinicaGheorghe Dinică, unul dintre cei mai mari actori români, a murit, ieri, la vârsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitală. Gheorghe Dinică a fost internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Secţia de terapie intensivă. În 27 octombrie, medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au constatat, în urma rezultatelor bacteriologice, că Dinică are infecţie cu stafilococ auriu şi candida. Acesta a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic şi disfuncţie multiplă la organe.

Acelaşi spital anunţa, vineri, că actorul este în continuare în stare gravă, având sepsis sever şi disfuncţie multiplă de organe, prognosticul rămânând rezervat.

Gheorghe Dinică, a fost unul dintre cei mai mari actori români. A debutat ca actor în filmul „Străinul”, în anul 1963, şi, de atunci, a jucat în peste 60 de filme („După-amiaza unui torţionar”, „Filantropica”, seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV („Inimă de ţigan”), dar şi în piese de teatru („Tache, Ianke şi Cadâr”, „În numele trandafirului” etc.).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here