Lună încărcată pentru membrii Ansamblului „Doina Gorjului”

645

doina gorjuluiUrmătoare perioadă va fi una deosebit de încărcată pentru membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Doina Gorjului”. Atât cântăreţii ansamblului, cât şi perechile de dansatori, se vor

deplasa prin diferite oraşe ale ţării, pentru a-i impresiona şi pe cetăţenii din alte judeţe cu tradiţiile gorjeneşti. Astfel, în perioada 31 noiembrie-1 decembrie, „Doina Gorjului” va poposi la Severin, participând la Festivalul de Folclor „România de pretutindeni”.

La două zile după, în intervalul 3-4 decembrie, membrii ansamblului vor fi prezenţi la Sibiu, acolo unde se va desfăşura Festivalul Ansamblurilor Profesioniste „Ion Macrea”. Peste 300 de artişti sunt aşteptaţi la cea de a XI-a ediţie a Festivalului „Ioan Macrea”, organizat de Junii Sibiului, la sfârşitul lunii noiembrie. Spectacolele vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Manifestarea se adresează ansamblurilor folclorice profesioniste din ţară, specialiştilor în domeniul folclorului şi se concretizează în spectacole de dansuri şi muzică populară şi seminarii adresate coregrafilor şi dirijorilor, pentru discutarea situaţiei actuale şi a posibilităţilor de îmbunătăţire a acesteia. Juriul va fi alcătuit din directorii ansamblurilor folclorice profesioniste, precum şi din specialişti în domeniu. În juriu vor fi maeştrii coregrafi Theodor Vasilescu şi Marin Barbu, precum şi etnologul Ilie Moise. Aceştia vor face o trecere în revista consultativă, în urma căreia vor fi înmânate diplome de merit.
De altfel, pe 19 decembrie, Ansamblul Folcloric Profesionist „Doina Gorjului” va fi la Otopeni, acolo unde vor cânta colinde în cadrul manifestării „Obiceiuri de iarnă la români”. Tot sub egida sărbătorilor de iarnă, artiştii gorjeni vor susţine un spectacol pe 21 decembrie în parcul Herăstrău din Bucureşti, iar a doua zi, vor organiza un eveniment extraordinar intitulat „Ninge cu obiceiuri şi cântece populare”, care va avea loc la Târgu-Jiu. „Spectacolul va fi unul de varietăţi, cu muzică, dansuri, melodii de voie bună, dar şi scenete”, ne-a declarat impresarul Ion Ghiţulescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here