
O zi din viaţa actriţei poate fi descrisă foarte uşor, teatru, teatru, copil, dar este urmată de greutăţi, pe care le are orice om obişnuit. „Întotdeauna am reuşit să separ teatrul de casă, şi, mă bucur că fata mea m-a înţeles şi că, a îndrăgit meserie mea”. Alături de trupa de la „Elvira Godeanu”, Luminiţa a colindat ţări precum Suedia, Danemarca, Turcia, Italia, însă mulţumirea a venit tot pe plan local. În 2005, aceasta a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din piesa „Don Juan”, iar în 2007, trofeul pentru cea mai bună actriţă în piesele pentru copii.
Totul a început aşa cum trebuia
… Ca într-un vis, am putea completa. Talentele artistice ale Luminiţei Şorop şi-au „făcut simţite prezenţa” în micile demonstraţii date în faţa blocului, în primii săi ani de viaţă, susţinute fiind de părinţii viitoarei actriţe. „Părinţilor mei le-a plăcut viaţa artistică, de aceea, m-au învăţat să iau ce e mai bun de la viaţă, lucru pe care l-am transmis apoi şi fiicei mele, care îmi este şi cel mai bun critic”, a completat aceasta.
Luminiţa Şorop a mai interpretat roluri în Teatrul Naţional din Craiova, vreme de doi ani, alături de Tudor Gheorghe, dar şi de alţi mari actori. De asemenea, apoi, pentru alţi doi ani, ea a jucat pe scena Teatrului din Petroşani, pentru ca, imediat după, să revină la Târgu-Jiu, în trupa lui Marian Negrescu. „Nu aş da înapoi pentru nimic în lume, nici n-aş vrea să merg în altă partea. Echipa de aici îmi este ca o familie, plângem şi râdem împreună, iar ca să fac un alt job nu cred că aş putea să mă abţin de la a face teatru”.
Despre actorul şi directorul Marian Negrescu, Luminiţa nu are decât cuvinte de laudă, numindu-l coleg şi nu şef. „Pentru noi, el este frate, tată, coleg, prieten. Mi-aş dori ca toate teatrele din ţară să-l aibă director”, a încheiat actriţa.
Izabella Molnar