Lucrări în plină desfăşurare la reţelele de apă şi canalizare

298

Lucrările de modernizare la stațiile de tratare Târgu-Cărbunești, Polata și Preajba, se află în plină desfășurare în cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, modernizarea staţiilor de tratare şi a SEAU Târgu-Jiu, judeţul Gorj”, derulat de societatea Aparegio. Acest proiect se derulează pe două contracte de lucrări: “Instalaţie de tratare biologică a amoniului pentru staţia de tratare apă Târgu-Cărbuneşti” şi “Îmbunătăţirea procesului de tratare la staţiile de apă din localităţile componente Preajba şi Polata – municipiul Târgu-Jiu”.
“Au fost realizate și aprobate proiectele tehnice/tehnologice, de autorizare şi avizare a construcțiilor, precum şi proiectele de detaliu, au fost livrate şi recepționate în șantier principalele utilaje, echipamente şi materiale și, în funcţie de condițiile atmosferice, se continuă cu trasajul topografic și fizic al clădirilor în care vor fi montate utilajele şi instalațiile componente. Valoarea lucrărilor realizate reprezintă circa 66% din valoarea contractelor. Durata de execuţie a contractelor este de 6 luni, urmând a fi finalizate până la data de 31 mai 2016”, au transmis reprezentanţii Aparegio Gorj.
Acesta este complementar proiectului major “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţul Gorj”. Proiectul a fost aprobat pentru finanțare POS Mediu și, pe lângă contribuția autorităților publice locale şi a operatorului regional, este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile (Fondul de Coeziune) și de la bugetul de stat.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here