Liceul Tehnologic Bustuchin şi Şcoala Nr.1 Motru, în finala Patrulei de Reciclare

459

Agenții Patrulei de Reciclare au ajuns la momentul bilanțului: pe 5 iunie, de Ziua Mediului și a Învățătorului, au fost premiate Patrulele locale din toate judeţele ţării şi din Bucureşti, declarate cele mai active, cele mai harnice şi cele mai convingătoare. Câştigătorii din Gorj au fost Liceul Tehnologic Bustuchin, profesor coordonator Vasile Spiridon – cea mai activă patrulă – şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru, profesor coordonator Felicia Bejenaru – finalist “cea mai activă patrulă”.

Organizatorii Patrulei de Reciclare spun că lupta a fost foarte strânsă, întrucât copiii și profesorii înscriși în program au distribuit flyere informative despre colectarea selectivă de deșeuri electrice și electronice, au organizat acțiuni de informare și colectare în școală și în comunitate, au organizat concursuri de creativitate, ba chiar marșuri și un flashmob pe teme ecologice. Practic, s-au dovedit atât de entuziaști, dedicați și cu un asemenea simț civic, încât misiunea jurizării a fost extrem de dificilă. Cu o energie de invidiat, copiii au reușit ca mesajul colectării selective a deșeurilor electrice și al protecției mediului să depășească zidurile școlii, să ajungă în familii, dar și în toate comunitățile.
La ediţia din acest an, la nivelul judeţului Gorj, s-au remarcat elevii Liceului Tehnologic Bustuchin, care sub coordonarea profesorului Vasile Spiridon au reuşit să câştige titulatura „cea mai activă” patrulă”. Finalist cea mai activă patrulă este Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru, profesor coordonator Felicia Bejenaru.

Program naţional de educaţie de mediu
Inițiată în 2011, Patrula de Reciclare (www.patruladereciclare.ro), programul național de educație de mediu al Asociației Române pentru Reciclare RoRec derulat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare și cu avizul Ministerului Educației Naționale, a reunit, în anul şcolar 2013-2014, peste 20.000 de tineri și profesori, desfășurându-se în 1018 unități de învățământ preuniversitar din București și din toate județele țării.
Patrula de reciclare (www.patruladereciclare.ro) este un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. Programul este desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec, cu sprijinul inspectoratelor școlare județene. Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here