Liberalul Vâlceanu a făcut public un raport ANAF care țintește spre fostul primar PSD de Târgu-Jiu și spre șefii săi rămași în primărie!

292

Deputatul Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, a făcut astăzi public, în cadrul conferinței de presă a formațiunii politice, un raport al ANAF pentru Primăria Târgu-Jiu, emis cu nouă luni în urmă. Este vorba despre un raport finalizat în noiembrie 2016, obiectul inspecției fiind o solicitare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu care cerea astfel finanțiștilor din Craiova un control încrucișat la EURO AUDIT SERVICE SRL din Târgoviște ,,în vederea stabilirii realității operațiunilor economice derulate în baza contractului de furnizare nr.8 din 2 decembrie 2010 cu Municipiul Târgu-Jiu”. Raportul țintește politic către fostul primar Florin Cârciumaru și către fosta sa echipă de conducere, rămasă însă în Primăria Târgu-Jiu, documentul fiind anunțat la sediul PNL Gorj nu la cel al entității verificate(actualul primar fiind liberal)!

În ampla verificare se implică ANAF Târgoviște și ANAF Dâmbovița. Procurorii târgujieni solicitaseră de altfel încă din iunie 2016 verificarea legalității acestui contract, în condițiile în care primăria municipiului avea deja în derulare în 2010 un contract similar cu Romlux Lighting CO SA Târgoviște dar și verificarea realității operațiunilor financiare, respectiv a decontărilor în baza contractului în cauză. Procurorii au vrut să știe și dacă existau cumva decontări duble ale acestor servicii, deoarece la data încheierii contractului respectiv sistemul public de iluminat fusese deja pus în funcțiune, acesta fiind instalat integral și fiind tot funcțional. Se mai dorea să se cunoască dacă prin aceste servicii s-a creat un prejudiciu primăriei din Târgu-Jiu și în ce sumă.

Verificatorii află astfel că primul contract cu Romlux, deși încheiat pe 10 ani și completat cu mai multe adiționale, a fost unul care a creat deservicii primăriei, aceasta fiind chemată de societate în instanță. Pe timpul litigiului, ultimul fiind înregistrat în 2011 la Tribunalul Brăila de concesionarul iluminatului public din municipiu, primăria a încheiat însă contractul cu firma Euro Audit Service SRL, oferindu-i, în decurs de un an, peste 2 milioane de lei, deși autoritatea publică avea în derulare un contract cu Romlux.

Verificatorii ANAF au constatat că plata a fost însă una nelegală, vinovat de aprobarea contractuli fiind făcut, în primul rând, fostul primar Florin Cârciumaru. În raport mai sunt trecuți și alți potențiali vinovați adică Narcisa Cristea, Marius Ionescu, Jianu Grigore, Ionuț Jilăveanu, toți pentru că ar fi întocmit sau aprobat o notă justificativă care a stat la baza achiziției publice amintite.

Prejudiciul calculat este de aproape 2,3 milioane de lei,la care s-au calculat accesorile aferente de peste1,48 de milioane de lei. Verificatorii cer, în raport, recuperarea prejudiciului aferent de a cei care s-au făcut vinovați de realizarea acestuia.

2 COMENTARII

  1. Vilceanu vorbeste despre Circiumaru? Rade cumva Ciob de Oala Sparta? Pai poate se apuca procurorii sa verifice cate zeci de milioane de euro sau evaporat de la SC ROMINEX MINING INGINERII FISCALE SA de a reusit performanta sa intre in faliment cu alte zeci de milioane datorii la stat si furnizori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here