Laurenţiu Pănoiu, profesorul care modelează voci în muzica uşoară

593
laurentiu panoiu, facuta de mineLaurenţiu Pănoiu este profesor de muzică uşoară de 6 ani la Palatul Copiilor Târgu-Jiu şi, în prezent, modelează vocile a peste 150 de copii, care vin frecvent la cursurile sale. „Sunt obligat să-i fac pe copii să mă placă pentru că activitatea nu este obligatorie şi nu există metode de constrângere”, ne-a declarat acesta.

El lucrează cu aproximativ 20 de elevi care au făcut performanţă în muzică şi pe care i-a înscris la concursuri, în urma cărora, s-au câştigat medalii şi trofee. Cu unii dintre aceştia a fost la festivaluri de profil din Germania.

Nu doar la locul de muncă, Laurenţiu face muzică, ci şi acasă. „Fac muzică şi în timpul liber deoarece acasă am toată aparatura necesară unui studio”, a completat profesorul. El îi admira ca şi compozitori pe Virgil Popescu, Viorel Caragia, Marius Moga. „Cred, totuşi, că tinerii compozitori sunt mai inspiraţi şi actuali, pentru că degeaba compui muzică dacă nu este şi ascultată”.
Primii bani, obţinuţi prin muzică
Pasiunea pentru muzică a acestuia este de când era elev în clasa a VIII-a, fiind o pasiune dobândită mai târziu, deoarece până la vârsta de 14 ani era atras mai mult de electronică. La 17 ani, Laurenţiu Pănoiu cânta deja într-o trupă de rock din Bumbeşti-Jiu, oraşul unde acesta şi locuieşte. „Cu trupa am obţinut primii mei bani. Cred că am luat cam 100 de lei, din care mi-am cumpărat un set de corzi pentru chitara proprie”, îşi aminteşte cu plăcere proful de muzică uşoară.
Pentru a se înţelege bine cu toţi copiii care s-au înscris la cursurile sale, Laurenţiu Pănoiu se pune la mintea acestora şi le face toate voile, încercând să-i înţeleagă. ”Cred că meseria aceasta mă reprezintă deoarece sunt calm şi răbdător, iar când lucrezi cu mai multe grupe de vârste, aceste calităţi trebuie neapărat să le ai”, a încheiat profesorul.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here