Laurenţiu Niţulescu, compozitor muzical la doar 14 ani

821
laurentiu nitulescuLa doar 14 ani, Laurenţiu Niţulescu deja compune piese de muzică uşoară pe care sora sa, Florina le cântă, iar cei care îi cunosc pe cei doi fraţi ştiu cât de talentaţi sunt. Laurenţiu este în clasa a VIII-a, iar muzica este materia sa preferată, dar şi pasiunea principală. Acesta s-a înscris la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, la secţiile de muzică uşoară şi folk încă din clasa a II-a, iar melodia cu care l-a „dat pe spate” pe profesorul Laurenţiu Pănoiu, de la clasa de muzică uşoară, se intitula „De mâine”, a aparţinut formaţiei Voltaj, trupă care şi astăzi este favorita adolescentului.

Printre premiile pe care acesta le-a obţinut numai de-a lungul acestui an, Laurenţiu Niţulescu le-a obţinut la Moreni, Pucioasa, Craiova, Drăgăşani, Germania. Părinţii adolescentului sunt cei care au jucat un rol important în dezvoltarea pasiunii sale pentru muzică. „De când au observat că am ureche muzicală, ei m-au îndrumat şi m-au susţinut mereu”.
Prezent la toate spectacolele unde e solicitat
De altfel, tânărul studiază de trei ani de zile şi pianul, cu profesoara Viorica Sârbu, la Şcoala Populară de Artă. Chiar şi în timpul liber, băiatul compune melodii, iar el crede că viitorul său va fi într-o carieră de compozitor muzical. „Ca şi artist consider că mi-ar fi mai greu să reuşesc, însă am speranţa că devenind compozitor voi avea la fel de mare succes”, ne-a declarat Laurenţiu Niţulescu.
Acesta s-a pregătit deja de perioada Sărbătorilor de Iarnă când va trebui să cânte alături de colegii de la Palatul Copiilor la diverse spectacole şi crede că le va face faţă cu brio, el nelipsind niciodată de acolo unde e solicitat pentru a cânta.
Laurenţiu a căutat mereu să se înconjoare de persoane care să se comporte asemănător sieşi, să fie deschise, prietenoase, cu simţul umorului. De altfel, chiar dacă el posedă aceste calităţi, defectul său este că uneori dă dovadă de mult egoism. Şi chiar dacă este as în muzică, tânărul nu se poate mândri cu talente de dansator, nefiind deloc bun la acest capitol.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here