La controalele din septembrie, CJAS Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale peste 26.000 de lei

590

În urma controalelor efectuate de Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în luna septembrie, furnizorilor de servicii medicale din judeţul nostru li s-au imputat peste 26.000 de lei. În această perioadă au fost efectuate 14 controale, 11 dintre ele fiind tematice, restul operative.
În fiecare lună, Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj efectuează verificări la furnizorii de servicii medicale din judeţul nostru. Pe parcursul lunii septembrie, au fost efectuate nu mai puţin de 14 controale, 11 fiind tematice, iar trei operative. Acolo unde au fost depistate nereguli s-au impus şi sancţiuni, valoarea sumelor imputate fiind de 26.791,16 de lei. Cât priveşte neregulile descoperite, reprezentanţii CJAS Gorj spun că este vorba despre „erori la completarea reţetelor sau completarea serviciilor, lipsa de adeverinţe sau date eronate; fiind vorba despre erori umane, ele sunt taxate cu imputarea sumelor respectivelor servicii”.

Sume mari, imputate medicilor de familie
În luna septembrie, Corpul de Control al CJAS Gorj a întreprins şase controale la medicii de familie din judeţul nostru, sumele imputate fiind de 5.070 de lei. Din această sumă s-a reuşit recuperarea a 4.702,26 de lei. De la începutul anului şi până în prezent, la medicii de familie au fost întreprinse 54 de acţiuni de control, 49 fiind tematice, patru operative şi unul inopinat; sumele imputate medicilor de familie de la începutul anului şi până în prezent se ridică la 38.981 de lei. De asemenea, trebuie precizat faptul că, de la începutul anului, CJAS Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale de pe raza judeţului nostru nu mai puţin de 300.045,89 de lei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here