La 8 ani, Horia Lungescu excelează în pictură şi informatică

615

horia lungescuElevul Horia Lungescu urmează cursurile Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, fiind în clasa a III-a. În vârstă de 8 ani, acesta deja studiază pictura, informatica, engleza, joacă tenis, se plimbă cu ATV-ul şi…

este pasionat de origami. Născut şi crescut în oraşul lui Brâncuşi, Horia Lungescu are parte de părinţi care doresc să îi ofere o bună educaţia şi tot confortul financiar. De un an de zile este elev şi în cadrul Palatului Copiilor unde studiază informatica şi pictura. „Dintre toate activităţile, pictura îmi place cel mai mult. Vreau să devin un pictor renumit. Până acum nu am făcut decât pictură liberă, care m-a lăsat să fiu îndrăzneţ. Anul acesta voi începe să studiez marii artişti plastici ai lumii”, ne-a declarat băiatul.
Acesta a avut ocazia ca operele sale să îi fie expuse la o expoziţie ce s-a desfăşurat la Teatrul dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, iar la un concurs între cluburile şi palatele din România, băiatul a obţinut locul I la pictură. „E meticulos, cuminte, are simţul responsabilităţii şi este pasionat de ceea ce face”, îl caracterizează mama sa. Aceasta nu înţelege cum fiul său este atras de latura artistică, deoarece ea şi soţul sunt de profesie ingineri.
A primit în dar un ATV
Cadoul pe care Horia l-a preţuit cel mai mult a fost un ATV pentru copii, primit anul trecut din partea părinţilor cu ocazia Zilei Copilului. În plimbările cu ATV-ul, băiatul este însoţit de tatăl său, considerat a fi pedagogul familiei. În vara aceasta, Horia Lungescu a învăţat să joace şi ping pong şi a făcut scufundări în Antalya, într-o vacanţă de vis petrecută alături de familie. Horia mai are şi o surioară, aceasta a împlinit patru ani, şi, încet, încet, calcă pe urmele fratelui său, ea începând de scurt timp să ia cursuri de tenis.
Şi Horia joacă tenis de la vârdta de 5 ani, luând lecţii particulare, şi desăvârşindu-şi activitatea în fiecare zi. Iarna trecută, acesta a învăţat să şi patineze alături de mama sa, de aceea, imediat cum sezonul rece se instalează, familia Lungescu dă câte o fugă la Rânca, pentru patinat şi schiat. Şi în ultimul domeniu menţionat, Horia excelează. Acesta are acasă trei cupe obţinute la întrecerile de schi organizate în staţiunea montană gorjeană.
Băiatul ia şi cursuri de engleză la Clubul Shakespeare din Târgu Jiu. L acest club, Horia a prins şi gustul carnavalurilor. „Am multe costume strânse de la fiecare carnaval sau bal mascat organizat”, a menţionat acesta. De asemenea, el mai are şi o colecţie impresionantă de origami, artă ce reprezintă plierea hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufleţite sau forme decorative abstracte.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here