Jandarmii gorjeni se pregătesc de meci

178

jandarmi (1)Începerea Campionatului Naţional de Fotbal Liga I, Etapa I, din cadrul sezonului competiţional 2010-2011, nu i-a pus pe jar numai pe jucătorii Pandurilor ci şi pe jandarmii care, de-a lungul sezonului, vor trebui să asigure ordinea la meciurile disputate pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. Etapa I va debuta, pentru Panduri, mâine, cu un meci cu Unirea Urziceni.

Potrivit lui Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, instituţia pe care o reprezintă „face apel către publicul spectator să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele de deplasare către locul de desfăşurare al meciului de fotbal şi în apropierea sau în incinta stadionului”. Potrivit lui Ivan, jandarmii vor acţiona cu preponderenţă atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zona stadionului cât şi pentru evacuarea din arena sportivă a unui grup de participanţi, în situaţia în care, prin faptele săvârşite de către aceştia, se pune în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive, la solicitarea persoanelor în drept pentru intervenţia forţelor de ordine. Jandarmii vor mai interveni şi „pentru restabilirea ordinii publice în arena sportivă atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi”, a mai spus Ivan.

Sancţiuni pentru nereguli

Spectatorii care încalcă legea şi ordinea publică vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 80 şi 3000 lei sau vor presta activităţi în folosul comunităţii, între 50 şi 300 de ore, în funcţie de faptele lor. „În cazul săvârşirii de către suporteri înainte şi după desfăşurarea competiţiei sau jocului sportiv, în afara bazei sportive,a unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice care au legătură cu competiţia sau jocul sportiv, pot atrage şi aplicarea sancţiunii complementare de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care aceştia au săvârşit faptele, pe o perioadă de 6 luni sau un an de zile, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi. De asemenea, nici conducătorii de cluburi, oficialii sau sportivii nu sunt scutiţi de eventuale amenzi. Incitarea în public sau prin mass-media la acte de violenţă, în legătură cu competiţia sau jocul sportiv se sancţionează cu amendă de la 3000 lei la 10000 lei.

Sume la fel de mari vor scoate din buzunar şi cei care vor încerca să vândă la negru bilete şi documente de acces la meciuri şi competiţii sportive.

Dorina CIOPLEA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here