Ion Dolănescu ar fi împlinit ieri vârsta de 66 de ani

396
ion dolanescuDacă ar mai fi trăit, Ion Dolănescu ar fi împlinit ieri, 25 ianuarie, vârsta de 66 de ani. Regretatul interpret de muzică populară s-a născut la 25 ianuarie 1944, în Perşinari, judeţul Dâmboviţa.

Născut la doar o zi diferenţă de ziua de naştere a dictatorului Nicolae Ceauşescu, interpretul a preferat de cele mai multe ori să-şi serbeze pe furiş aniversările, pentru a nu stârni mânia acestuia şi a soţiei sale, Elena.

Popularitatea celebrului interpret i-a deranjat de nenumărate ori pe soţii Ceauşescu, care l-au interzis o vreme pe Ion Dolănescu să mai apară pe posturile de radio şi TV. Pe lista neagră a celor doi dictatori, lui Dolănescu i s-au alăturat alţi colegi de-ai săi precum Irina Loghin, Tiberiu Ceia sau Maria Ciobanu. Dolănescu a fost un interpret cu o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări radio şi TV, având o bogată activitate concertistică. A cântat, de-a lungul timpului, alături de: Maria Tănase, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Tiberiu Ceia, Ionela Prodan, dar si împreună cu valoroase ansambluri folclorice. Primele cântece pe care le-a înregistrat la radio sunt „Măi Lenuţă treci-i dealul” şi „De-ar fi mândra fată bună”. De-a lungul carierei, Dolănescu înregistrat 50 de albume de succes. Interpretul s-a stins din viaţă anul trecut, pe 19 martie, în urma unui stop cardiac, în locuinţa sa din str.Caimatei din Bucureşti.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here