Iolanda Boban, o viitoare arhitectă pasionată de muzică

595
iolanda bobanLa cei 17 ani pe care îi are, târgujianca Iolanda Boban are planul vieţii bine făcut: vrea o carieră strălucită în arhitectură sau în design, iar muzica uşoară să nu dispară din viaţa sa.
Studiază muzica uşoară de un an la Palatul Copiilor, şi de trei ani la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. Realistă din fire, Iolanda Boban nu vrea să aibă o carieră de artistă, ci una care să îi ofere respect şi toate avantajele materiale. Anul acesta, tânăra a ocupat de două ori locul al II-lea la Festivalul „Coloana Infinitului”, şi la un altul desfăşurat la Moreni. Repertoriul adolescentei este compus din piese pop-rock şi RnB, pe care şi le alege ea în funcţie de timbrul vocal.
Iolanda urmează cursurile Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, fiind în penultimul an de studii. După terminarea acestora, tânăra vrea să urmeze în paralel studii în mai multe domenii precum arhitectura, design-ul şi actoria.

De asemenea, aceasta studiază şi pictura, iar în timpul liber care îi mai rămâne citeşte tratate de filosofie sau teatru.

Membră a unui proiect european
În urmă cu puţin timp, Iolanda Boban s-a întors din Austria, unde a făcut parte din cadrul unui proiect european pentru adolescenţi, în această tabără tinerii desfăşurând diferite activităţi. „Am stat în Austria două săptămâni, şi au mai fost persoane din alte şase ţări. Am avut ocazia să fac parte din corul unei biserici, am învăţat puţină germană, şi am desfăşurat jocuri de concentrare”, ne-a mărturisit tânăra.
Sfatul de care aceasta a ţinut mereu cont a fost acela să nu piardă timpul şi să aibă încredere în forţele proprii. Iolanda se caracterizează ca fiind o persoană sociabilă, comunicativă, cu simţul umorului şi care reuşeşte mereu ceea ce îşi propune. „Cred că zodiacul are o mare înfluenţă asupra persoanalităţii unui om, iar eu cred cu tărie în astre”, a completat adolescenta.
Aceasta se consideră o fericită pentru că s-a înconjurat de prieteni adevăraţi, care o înţeleg, iar părinţii săi sunt moderni, lăsând-o să facă tot ce vrea, însă educând-o să fie cu capul pe umeri. „Părinţii mei sunt foarte încântaţi şi au fost mereu de acord cu lucrurile pe care le fac. Am o relaţie excelentă cu ei”, a adăugat Iolanda Boban.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here