Investiții de peste 200 de milioane de lei pentru Gorj, semnate astăzi de Guvern

784

Vicepremierul României, Raluca Turcan, a semnat ieri, 22 septembrie, contractele pentru centura municipiului Târgu-Jiu și podul de la Lainici. Contractele au fost semnate la primăria Târgu-Jiu, în prezența primarului Marcel Romanescu. La eveniment au participat și deputatul Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj, Gheorghe Pecingină, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, și Iulian Popescu, candidatul PNL la Consiliul Județean Gorj.
,,În urmă cu trei săptămâni premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, într-o vizită la Târgu-Jiu, semnarea acestor contracte, iar ieri acest lucru s-a întâmplat. În scurt timp va fi semnat și contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru drumul expres Târgu Jiu – Craiova”, a anunțat președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu.
Raluca Turcan, vicepremierul României, a semnat două contracte de peste 200 de milioane de lei. ,,Temele PSD erau legate de infractori în libertate, controlul justiției și subjugarea instituțiilor statului. În momentul în care Guvernul Orban a ajuns la putere, prioritatea noastră a fost salvarea fondurilor europene și atragerea lor și astfel am ajuns să fim cu cea mai mare rată de absorbție de la momentul integrării în Uniunea Europeană. Am avut ca prioritate economia, cu sprijin pentru angajatori și angajați”. Contractul pentru finalizarea lucrărilor la varianta de ocolire a Târgu Jiului are o valoare de 207 de milioane de lei, fără TVA, iar traseul este pe o lungime de 20 km. Lucrările vor dura 18 luni. Tot marți a fost semnat și contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea DN66 prin reamenajarea unui sector de drum, în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mănăstirii Lainici. Valoarea contractului este de aproape 20 de milioane de lei, fără TVA, durata de execuție fiind de 12 luni. Ambele sunt lucrări blocate în vremea Guvernului PSD. Totodată, vicepremierul Raluca Turcan a mai spus că prin programul IMM Invest, în județul Gorj au fost salvate 200 de firme și peste 23 de mii de locuri de muncă.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here