Intotero, la Târgu-Jiu, alături de tinerii din sistemul de protecție socială: ,,I-am încurajat să își depășească temerile”

798

Vineri, 22 septembrie, Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a poposit la Târgu-Jiu, acolo unde, alături de echipa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, a susținut o campanie de informare și conștientizare a tinerilor din sistemul de protecție socială.

,,O nouă zi din campania de informare pentru tinerii instituționalizați. De această dată la Târgu-Jiu, județul Gorj, unde le-am vorbit celor peste 120 de tineri din sistemul de protecție socială și mamelor minore despre drepturile și libertățile pe care le au după ce vor împlini vârsta majoratului. I-am încurajat să își depășească temerile și să se pregătească atent pentru responsabilitățile ce vor veni odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Cât timp le-am vorbit, am avut în fața ochilor un tablou foarte frumos.
Tineri curioși, atenți și vădit interesați despre cât de important este să conștientizeze că au drepturi, că au opțiuni, că statul îi sprijină în eforturile lor de a-și construi o viață independentă. I-am sfătuit pe toți să nu cadă pradă tentației drogurilor, pentru că aceste substanțe distrug vieți și le pun în pericol sănătatea, iar ei sunt cu adevărat o categorie vulnerabilă”, a declarat ministrul Natalia Intotero.
Peste o sută de tineri din sistemul de protecție specială al DGASPC Gorj au participat la evenimentul desfășurat în amfiteatrul Universității ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Alături de ministrul Familiei, care a vorbit despre provocările la care sunt supuși tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială, au participat și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, precum și Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Acesta din urmă le-a transmis tinerilor să aibă încredere în viitor, să facă alegeri înțelepte și să apeleze la specialiștii Direcției ori de câte ori au nevoie de sprijinul acestora.

Sfaturi pentru viitor
Pe parcursul evenimentului, ministrul Natalia Intotero a interacționat cu tinerii din sistemul de protecție, abordând mai multe subiecte din tema campaniei. Totodată, specialiștii DGASPC Gorj le-au vorbit tinerilor prezenți despre măsurile de sprijin, de care pot beneficia, dar și consecințele și responsabilitățile pe care ei și le asumă odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. În cadrul evenimentului au fost prezentate reușitele unor tineri care și-au conturat un parcurs frumos în viață, după părăsirea sistemului de protecție. Unul dintre aceștia le-a transmis un îndemn celor din sală: ,,Munciți și doriți-vă, pentru că noi ne putem atribui calitate vieții!”, mesaj la care toți cei prezenți au răspuns cu aplauze. Sesiunea de informare și conștientizare de la Târgu-Jiu a avut caracter pro-activ, participanții la eveniment dialogând deschis și arătându-se interesați de subiectele dezbătute.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here