Îngrijirea tenului

322
ingrijire tenTenul este influenţat de alimentaţie în primul rând şi îl poate încărca cu pete sau puncte negre şi de aceea este nevoie de îngrijire din partea noastră.
Pentru întreţinerea tenului începeţi cu demachierea cu loţiuni adecvate tipului respectiv de ten. După care se va aplica o loţiune tonică pentru tenul gras sau mixt, cum au majoritatea persoanelor.

Ochii vor fi protejaţi cu o cremă grasă de jur împrejur, iar faţa se va expune la abur timp de 15-20 de minute.

După ce porii au fost deshidrataţi la abur, se aplică o mască de gomaj preparată în casă sau cumpărată.
O mască naturistă pe care o puteţi prepara acasă: 2 linguri tărâţe de grâu amestecate cu o linguriţă de mălai de ţară, un albuş de ou până se omogenizează. Se adaugă 5 picături de lămâie şi o lingură ingrijire ten 2sau două de lapte praf. Se freacă faţa imediat după abur cu această mască şi se lasă să se usuce bine 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă.
Pentru tenurile grase, uşor acneice, se recomandă aplicarea unor felii de roşii sau suc natural de roşii.
Apoi se lasă faţa liberă 2-3 ore, fără nici un fel de cremă, şi nu se expune factorilor atmosferici. Această mască poate fi aplicată săptămânal. Este recomandabil să se mănânce cât mai multe fructe de sezon sau plante verzi.
Se evită grăsimile şi prăjelile. Se reduc cafeaua şi dulciurile o perioadă până la refacerea aspectului sănătos al tenului.
Este indicat ca salatele să fie preparate cu zeamă de lămâie şi nu cu oţet. Se pot bea şi ceaiuri detoxifiante pentru organism (1 litru/zi): de păpădie, scorţişoară, gălbenele cu tătăneasă. Acestea ajută bila şi ficatul să elimine toxinele din organism.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here