Îndrăgostită de fotografie la o vârstă fragedă

535

Cer de steleEste „boboacă”, în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Mătăsari şi are ca pasiune fotografia. Este vorba despre Andreea Ţăranu. Tânăra a participat la un concurs de fotografie cu mai multe lucrări, una dintre ele fiind aleasă cea mai bună fotografie din liceu.

Biblioteca şi Comisia de limbă şi comunicare, din cadrul Colegiului Tehnic Mătăsari au organizat, cu ocazia zilelor dedicate unităţii de învăţământ, un concurs de creaţie, structurat pe mai multe secţiuni. Printre ele şi fotografia. Nu mai puţini de şapte elevi au participat la această secţiune, unii dintre ei cu lucrări destul de bune. Juriul, format din Teodor Dădălău – fotograf Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Doina Chendea – bibliotecară şi Denisa Chiliban – profesor limba română, a avut o misiune destul de grea. „A fost mai dificil de ales. Andreea şi încă un băiat au avut cele mai bune lucrări. Ne-am gândit mult pe care să alegem dar ţinând cont de faptul că băiatul este elev în clasa a XII-a, deci este mai mare, am ales-o pe Andreea, pentru că, pentru vârsta ei, este destul de avansată”, a declarat Doina Chendea. Deşi a participat cu cinci fotografii, lucrarea aleasă de juriu se numeşte „Deasupră-i cer de stele”.

O fire de artist

Andreea Ţăranu este o tânără liniştită, la locul ei, după cum povestesc cei care o cunosc. Tocmai din cauza firii ei mai inchise alege, de cele mai multe ori, să se exprime altfel, prin fotografie şi chiar prin desen. Fata este pasionată de artă de mai mult timp. „Are o preocupare şi pentru desen şi pentru fotografie. Este o fire mai introvertită, mai tăcută, aş putea spune fire de artist. Am înţeles că face fotografie de mai mult timp şi că nu este o întâmplare că a câştigat acest concurs”, a mai precizat bibliotecara.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here