Încep pregătirile de iarnă, la Spitalul Novaci

312

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a făcut stabilit deja necesarul de alimente pentru sezonul rece. Deşi mai este destul de mult timp până la începerea iernii, reprezentanţii acestei unităţi sanitare doresc să se asigure că pacienţii vor beneficia de condiţii optime de hrană şi spitalizare.

Toamna este sezonul în care gospodinele îşi umplu cămările cu provizii. În acest anotimp şi managerii spitalelor îşi fac planuri pentru asigurarea unor condiţii optime de hrană şi spitalizare a pacienţilor care vor fi internaţi în timpul iernii. La Spitalul Orăşenesc Novaci, pregătirile sunt pe punctul de a începe. “Avem de făcut cămara de iarnă, ca în fiecare an. Vom achiziţiona cartofi, vom pune varză la murat şi vom vedea ce mai trebuie. Nu vom face stocuri prea mari, doar cât să ne ajungă pentru o lună, urmând a le reface ulterior”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. La Novaci, încălzirea spitalului este asigurată de o centrală pe motorină, motiv pentru care se vor lua măsurile necesare pentru asigurarea combustibilului pe tot parcursul iernii.

Carne şi desert pentru pacienţi
Hrana bolnavilor este una dintre preocupările conducerii spitalului din Novaci, cea care se implică în mod direct în asigurarea unui meniu zilnic diversificat şi complet. Cu toate că, în aceste vremuri de criză, puţini oameni reuşesc să pună pe masă desert, în afara ocaziilor speciale, pacienţii Spitalului Orăşenesc Novaci servesc, de patru ori pe săptămână, dulciuri de casă. “Facem desert pentru pacienţi, în bucătăria spitalului, de patru ori pe săptămână. Se serveşte desert la două zile”, explică Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Astfel, bolnavii internaţi la acest spital primesc în meniu şi prăjitura casei, coaptă în cuptor, gogoşi sau clătite, în funcţie de regimuri. Potrivit conducerii unităţii, pacienţii sunt foarte mulţumiţi de mâncarea servită în spital. În această unitate, bolnavii primesc şi preparate din carne. “Carne le dăm de cel puţin patru ori pe săptămână. Meniul este bun. La realizarea acestuia se ţine cont şi de afecţiunile pacienţilor, de regimul impus de medicii specialişti”, spune Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here