Hoţi şi scandalagii, cercetaţi în libertate

186

hotCei trei tineri din Motru, care au fost reţinuţi de către poliţişti duminică, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă.

La fel s-a întâmplat şi cu cei patru tineri care au făcut scandal în Rovinari şi au spart uşile la nu mai puţin de opt apartamente.

Cei trei tineri din Motru sunt suspectaţi că au sustras dintr-o societate comercială, bunuri în valoare de aproximativ 3.700 de lei au fost prezentaţi ieri magistraţilor. Aceştia au, începând de ieri, interdicţia de părăsi ţara, timp de 30 de zile. Vă reamintim că în dimineaţa zilei de duminică Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată de către un bărbat din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din magazia unui bar, cafea şi băuturi alcoolice şi răcoritoare. Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cu operativitate pe suspecţii furtului. Doi tineri de 20 respectiv 21 de ani, ambii din municipiul Motru. S-a stabilit că cei doi suspecţi, profitând de neatenţia barmanului de serviciu, au folosit o cheie potrivită şi au pătruns în magazia barului, iar de aici au sustras cafea, băuturi alcoolice şi răcoritoare, dar şi o motopompă. Toate aceste bunuri, evaluate de către partea vătămată la suma de aproximativ 3.700 de lei, au fost primite de către un alt tânăr, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, cunoscând că provin din comiterea unei infracţiuni. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, care a dispus interdicţia de a părăsi ţara, timp de 30 de zile.

Cercetaţi în libertate

Şi cei patru tineri, care au spart uşile la opt apartamente, au fost prezentaţi ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Aceştia au fost puşi în libertate. Vă reamintim că duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost solicitaţi prin apelul de urgenţă 112, să intervină într-un bloc situat pe strada Prieteniei din localitate, întrucât mai multe persoane provoacă deranj public şi distrugeri pe scara blocului. La faţa locului a ajuns imediat o patrulă mixtă poliţist-jandarm. Au fost depistaţi mai mulţi tineri, ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi care se manifestau violent. Tineri, trei din localitate şi unul din judeţul Dâmboviţa, cu pretextul că cineva a îndrăznit să arunce cu un obiect de sticlă pe plafonul autoturismului unuia dintre ei, au lovit şi distrus opt uşi ale apartamentelor situate în blocul în care ei îşi făceau veacul.

Pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar după ce au fost prezentaţi magistraţilor s-a dispus cercetarea acestora în stare de libertate.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here