Hora, primul gol pentru națională

229

Ioan Hora a înscris singurul gol al partidei jucată de naționala României contra celor de la Zimbrul Chișinău în cantonamentul reprezentativei tricolore din Antalya.
Titular în garnitura trimisă de Anghel Iordănescu în meciul cu echipa din Moldova, Hora a marcat după doar 28 de secunde de joc, golgheterul campionatului intern recuperând balonul după o eroare a unui fundaș al Zimbrului și a înscris cu un șut din 14 metri. În echipa de start a acestui meci s-au aflat și ceilalți trei jucători ai Pandurilor. Hora a fost primul care a părăsit terenul de joc, în minutul 64 fiind înlocuit de Alibec, Răduț a fost și el schimbat după 76 de minute, în vreme ce Săpunaru și Ropotan au terminat partida în teren. Erou al meciului cu Zimbrul Chișinău, Hora a considerat că echipa națională și-a făcut datoria câștigând acest joc test și a mărturisit că se face simțită oboseala, dar și stresul unei perioade de cantonament prelungit: „Important e că am făcut un antrenament bun. Am întâlnit o echipă disciplinată, arţăgoasă. Bine că nu ne-am făcut de râs. Ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor domnului Iordănescu. Suntem de mult timp în cantonament. Ne afectează această stare psihică. Asta e meseria noastră, dar intervine dorul de casă, de familie. E cel mai important că am reuşit să câştigăm”.
Cu gândul la o eventuală convocare în lotul pentru Euro 2016, Hora spune că mai are de tras pentru a-și asigura un loc în acest lot în detrimentul unor jucători cu nume și cu experiență mare la echipa națională: „Depinde doar de mine dacă voi ajunge la Euro. Ar fi o onoare, dar trebuie să muncim, sunt mulţi atacanţi cu nume, cu valoare. Competiţia e mare, benefică. Cei mai buni să participe la Euro”, a mai declarat atacantul pandur, golgheterul la zi al Ligii 1.
Naționala României mai are de jucat o partidă amicală în turneul-cantonament din Antalya, sâmbătă, de la ora 17.00, având ca adversară echipa bulgară Beroe Stara Zagora.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here