Gura târgului – Prietenii Satanei în sutană

387

urecheAlintat de sătenii din Seuca drept Satana în sutană, părintele Marian Paraschiv, preot peste Parohia Hobiţa Seuca, îşi vede nestingherit de mai vechile metehne.

Pentru care mai mulţi enoriaşi s-au plâns şi încă se mai plâng către autorităţi. Cel mai vehement e col(r) Gheorghe D. Brânzan, născut în Seuca, unde-i mai trăieşte numai mama, dar cu domiciliul în Motru. Ca fost şef al Poliţiei Motru, domnia sa încă mai are încredere în profesioniştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IJP Gorj. Aşteaptă cu sufletul la gură măsurile pe care speră să le ia Mitropolia Oltenia. Care deplasase prin 17 noiembrie trecut la Seuca pe inspectorii preoţi Adrian Ivan şi C. Nistorescu. A nu se-nţelege că onor Mitropolia Olteniei a luat vreo măsură. La fel ca Primăria Peştişani sau Protoieria II Gorj, cârmuită de Protopopul Cosmin Bălan, s-a pus batista pe ţambal. Interese mari, neicuşorule!

Ciudat, comisarul Marius Busuioc are faima unui profesionist greu de mânjit. Totuşi, deşi i-a declarat reclamantului col(r) Brânzan că faptele acuzate de domnia sa se confirmă, a înaintat rezultatele anchetei, efectuate de SIF, tot la molcoma Mitropolie. Mai nou, preotul n-a spovedit şi grijit pe soţii I. Brânzan(zis Ion Huroi) şi baba lui, pe motiv că l-ar fi vorbit de rău astă vară pe prea (ne)cinstitul preot Marian Paraschiv. Colac peste pupăză, spre a-şi ajuta amicul aflat la ananghie popa dă cadouri. Primarul Florin Pavel i-a trimis pachete cu dulciuri şi alte alea pentru copiii Satanei în sutană. Plus niscaiva alimente primite de la UE, ca să le distribuie pentru săraci.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here