Gura târgului – Orgolioşii premiilor literare, în contradicţie cu valoarea!

421

ureche 2Se constată, pe alocuri, iar pe la noi, prin Gorj, şi mai abitir, o goană nebună după glorii efemere. Scria, mai an, un poet şi publicist bun un text infect despre răposatul poet şi epigramist gorjean Jean Cănăvoiu.

Care are dezavantajul că, nefiind în viaţă, nu se mai poate apăra. Respectivul poet rock are obârşii, se pare, gorjeneşti şi conduce Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti. Ei bine, de fapt rău, nesimţitul care l-a repudiat pe Jean Cănăvoiu a tras sfori spre a încasa un Premiu exact la “Festivalul Jean Cănăvoiu”. Împricinatul, pare-se, Mircea Cipariu, a fost pus la punct de scriitorul admirabil Dumitru Dănău, chiar în paginile Gorjeanului.

Se mai poartă şi câştigarea de premii literare acordate unor membri ai juriilor. Precum a comis-o un poet, pictor şi grafician Gheorghe Munteanu, ce semnează cu pseudonimul literar VS, premiat anul trecut la Festivalul Internaţional de Literatură „Tudor Arghezi”. Acelaşi om, altfel sârguincios bugetar, va mai fi membru al juriului la apropiatul „Festival Neicu-Calotescu”. De la care, biensur, ca membru al juriului, mai doreşte încă un premiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here