Gura târgului – Nu Simona Senzual şi-a băgat coada!

329

urecheVeţi spune că după război mulţi viteji se-arată. Numai că atât la debarcarea lui Sorin Lory Buliga, din fruntea Centrului de Cultură şi Artă „C. Brâncuşi” Târgu-Jiu, cât şi la repunerea în drepturi a celui care putea să zboare din fruntea Şcolii Populare de Artă, bravul director şi poet Viorel Gârbaciu, au fost unii care şi-au băgat coada.

Totuşi, dreptatea a învins! În cazul intens mediatizat al notării execrabile de către unii membri ai comisiei de concurs pentru managementul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, nu Simona Senzual, o apariţie bizară la care a contribuit un meşter coregraf de la Ansamblul „Doina Gorjului”, nea Marin Barbu, şi el membru al odioasei comisii, este principalul vinovat. Ci o fostă secretară cu propaganda de la oraşul Mizil, ajunsă consilier la Direcţia patrimoniu Bucureşti. Una dintre cele mai nepricepute într-ale artei şi muncii educaţionale practicate într-o Şcoală Populară de Artă cum este cea din capitala Gorjului. Nu-i dăm numele insignifiantei culturnice prezentate de o fiţuică fără prea mare impact în Gorj „în falş”drept ditamai consilierul Ministrului Culturii şi Cultelor pentru că nu merită.

De regulă, se exprimă idei de către cei care le au. Iar o ex-secretară cu propaganda, fie ea şi din minusculul oraş Mizil, fabricată se pare de către… Fabrica de activişti de la „Ştefan Gheorghiu” a ajuns, ciudat, să-i dea note şi lecţii lui Viorel Gârbaciu.

Cine-a aplecat urechea la spusele ex-i mincinoase a pierdut. Din credibilitate, maestre IC! Din fericire, cultura gorjeană şi-a revenit din somn şi notarea greşită s-a reparat. Vorba marelui Nicolae Iorga: „Greşelile nu se iartă, ci se repară”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here