Graţiela Bejinaru şi o moştenire esenţială de familie

459
gratiela2Graţiela Bejinaru are 14 ani, este din municipiul Târgu Jiu, iar în familia sa, muzica reprezintă o valoare preţioasă, împărtăşită puţin câte puţin de fiecare membru al familiei.
Elevă la flaut în clasa a VII-a la Liceul de Muzică din Târgu Jiu, Graţiela Bejinaru este absolventă a Şcolii Populare de Artă, secţia canto popular, şi deja are şi un an de perfecţionare în cadrul acesteia. În familia Graţielei, muzica este un bun de preţ, care trebuie transmis şi urmaşilor. Astfel, mama tinerei, Ana Bejinaru, cântă cu vocea şi la nai, dar îi şi compune piesele fiicei, iar fratele este instrumentist la saxofon.

„Graţiela s-a născut cu un stil al ei, specific Gorjului, însă are nevoie să studieze şi mai mult”, ne-a declarat Emilia Dragotoiu-Nanu, profesoara de canto a adolescentei. Eleva sa a obţinut, în luna mai a anului 2009, locul II la Festivalul de folclor „Pe fir de baladă”, un concurs la care au participat numeroşi elevi ai Palatului Copiilor din Târgu Jiu.
Adoră ieşirile în aer liber
Şi pentru că nu stă mereu închisă şi face numai muzică, Graţielei îi plac şi ieşirile la munte cu părinţii şi rudele, la aer curat. „Pentru mine muzica înseamnă foarte mult. Atunci când sunt bolnavă şi nu am voie să cânt câteva zile, e un adevărat calvar, căci abia mă pot stăpâni”, ne-a declarat tânăra.
Pentru ea, mama şi profesoara care i-a ghidat paşii, sunt persoanele care vor fi cele mai semnificative în cariera strălucită pe care o are în faţă. Graţiela Bejinaru nici nu se vede făcând altceva. Muzica este o plăcere, dar şi lucrul care înveseleşte întreaga sa familie.
Deoarece prietenii şi cunoscuţii îi apreciază talentul, videoclipul melodiei „Azi e sărbătoare” poate fi văzut şi descărcat gratuit de pe un site ale cărui pagini sunt redactate în limba spaniolă.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here