Gorjul, peste Mehedinţi la Regionalizare! – Călinoiu, Cârciumaru şi Ponta au făcut campanie judeţului

205

Judeţul Gorj a învins în bătălia publică de la Digi 24 judeţul vecin, Mehedinţi, fiind peste şi obţinând un punctaj ridicat pe domeniile economie, administraţie şi dezvoltare socială. Cei care au ţinut ridicat stindardul Gorjului în campania media Raport de ţară, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, primarul municipiului, Florin Cârciumaru, şi premierul Victor Ponta, deputat de Târgu-Jiu.

În campania Raport de țară au intrat, săptămâna trecută, în competiția regionalizării, județele Mehedinți și Gorj. În urma notelor juriului, Gorjul a primit un punctaj mai mare și a câștigat în fața județului Mejedinți.
Vineri, deasupra stațiunii Rânca, la altitudinea de 1.700 de metri, Cosmin Prelipceanu, i-a avut invitați pe președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și pe primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Cei doi au prezentat, în acest cadru, motivele pentru care turiştii nu trebuie să ocolească Gorjul. “Ospitalitatea gorjeanului nu este recunoscută doar de azi ci de când este atestat documentar acest judeţ, ca unul primitor şi dotat de Dumnezeu cu tot ce trebuie să aibă un ţinut. Mă refer la bogăţiile subsolului, la tradiţiile Gorjului(..), la Transalpina”, a declarat Ion Călinoiu, în cadrul emisiunii de la DIGI 24. Călinoiu s-a referit şi la operele lui Brâncuşi. Şi edilul municipiului a subliniat valoarea , ”Brâncuşi” pentru Gorj, pentru Târgu-Jiu. Florin Cârciumaru a declarat că la Târgu-Jiu există un centru de informare și documentare, iar cu ajutorul unui program cu finanțare europeană va funcționa în viitor Centrul Constantin Brâncuși, dar și o bibliotecă cu același nume. Președintele Consiliului Județean Gorj a mai afirmat că județul are cinci direcții de dezvoltare: Gorjul prosper, Gorjul întreprinzător, Gorjul verde, Gorjul turistic și Gorjul social. Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu a susținut că în județul Gorj se trăiește bine, asta datorită faptului că județul este pe locul trei în țară din punct de vedere al venitului, dar și a ratei scăzute a șomajului.

Ponta a ridicat mingea la fileu pentru Gorj
“Dincolo de faptul că este județul cu cele mai frumoase dansuri și cea mai frumoasă muzică și județul lui Brâncuși – acesta a fost singurul motiv de dezacord între mine și primul ministru francez, i-am spus: Să nu mai spuneți Brancusi, să spuneți Brâncuși, că e din Târgu-Jiu și din Hobița – da, cred că Gorjul e un județ bogat, depinde foarte mult de resursa energetică, a fost atâția ani plămânul energetic al României pe zona de cărbune și acolo se fac restructurări, dar, din fericire, are viitor această industrie. Și cred că tocmai prin faptul că nu a fost în mijlocul drumurilor cele mai bătute, tocmai de-aia s-a păstrat destul de mult într-o formă mai curată, mai naturală”, a declarat premierul Victor Ponta, pentru Digi24, arătându-şi susţinerea faţă de judeţul în care la alegerile din decembrie a fost reales deputat. “Cunosc și Mehedințiul foarte bine și n-aș putea să zic ceva de rău de ei, mai ales că sunt multe lucruri care leagă cele două județe. Ei au Dunărea și nu e puțin lucru. Sigur, Gorjul are Defileul și zona de sub munte și zona energetică. Cred foarte mult că acea parte de vest a Olteniei este încă o regiune care nu și-a folosit tot potențialul uman în primul rând.
L-a folosit pe cel natural, pe cel uman nu, și cred că România adevărată este compusă de absolut toți, de la Satu Mare la Vama Veche și de la Botoșani până la Turnu Severin, așa încât mi-ați dat o sarcină prea grea să spun de ce e mai bun Gorjul decât Mehedințiul. Sigur, în sufletul meu e mai bun, dar nu pot să spun mai mult decât atât”, a mai afirmat premierul.
Intervenţia celor trei a fost de bun augur, iar Gorjul, cu preparatele tradiţionale, cu obiceiurile, cu Brâncuşi, cu efortul local şi judeţean, a bătut Mehedinţiul la Regionalizare.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here